VIDEO Popescu (Energie), după scandalul cu Simion (AUR): „Nu suntem în perioada interbelică… Ați văzut că NU m-am speriat…”

George Simion a recunoscut că a greșit, după incidentele de la moțiunea simplă din plenul Camerei Deputaților, când l-a bruscat cu forța pe Virgil Popescu, ministrul Energiei. Simion a pus mâna, la interviurile acordate presei, și pe o jurnalistă, iar aceasta s-a declarat deranjată de gestul deputatului. În sprijinul femeii a sărit un alt jurnalist, care i-a cerut liderului AUR să ia mâna de pe jurnalistă.

Îmi pare, într-un fel, rău, dar unui hoț trebuie să îi spui că e hoț. Nu e normal ce am făcut. Coaliția PNL-PSD îl apără pe acest hoț. O să analizeze Regulamentul Camerei Deputaților. Îmi pare rău pentru că nu trebuia să mă duc să strigăm, în același timp, la microfon. Nu pot să îmi cer, în fața unui hoț, scuze. Sunt de acord cu orice sancțiune și mi se pare justificată, dar voi spune adevărul, un hoț e hoț. Trebuie să fiu sancționat, dar nu îmi pare rău.”, a spus George Simion.

Am fost la domnul Virgil Popescu la prezidiu să îi spun că e un hoţ, pentru că este un hoţ. Nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic. (…) M-a deranjat faptul că e un hoţ şi i-am zis că este un hoţ şi vorbesc în numele a milioane de români care sunt deranjaţi de facturile pe care le primesc. Şi omul acesta vine şi minte cu nonşalanţă. Este posibil aşa ceva? Trebuie să mai zicem câteodată şi adevărul de la tribuna Parlamentului. Dacă vezi un hoţ, te duci la el şi îi zici că e un hoţ, pentru că nu e posibil să îl ţină în braţe, ştie tot PNL-ul, ştie tot USR-ul, întrebaţi-l şi pe domnul Năsui, că au fost la guvernare împreună”, a spus Simion la Palatul Parlamentului.

Ședința de plen a Camerei Deputaților în care se dezbătea moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei a fost închisă după ce copreședintele AUR, George Simion, s-a dus la pupitrul la care vorbea demnitarul, l-a luat de ceafă și de braț și i-a urlat în față că este un hoț. Virgil Popescu i-a spus lui George Simion că este un prost și a încercat să-l îndepărteze.

După citirea moțiunii simple, ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, a luat cuvântul de la tribună să răspundă acuzațiilor și să explice situația din energie. Din bănci, George Simion îi striga că este un hoț. „Pot să-i spun dlui Simion să-i ceară lui Putin să ieftinească gazul?”, a zis Popescu, vizibil deranjat de zgomotul făcut de Simion.

În acel moment, co-președintele AUR a urcat la tribună, a pus mâinile pe ministru și și-au strigat reciproc „Esti un hot” si „Esti un prost”. „Hai,hai, hai, lovește-mă!”, i-a mai spus ministrul Energiei lui George Simion.

„Luați mâna de pe dl ministru”, i-a cerut lui Simion președintele de ședință, după care a cerut intervenția chestorilor pentru a-l îndepărta pe Simion de Popescu.

La Rusia cu dumneavoastră!”, i-a strigat Popescu lui Simion, dupa ce acesta a plecat.

După consultarea liderilor grupurilor parlamentare, ședința a fost închisă. Președintele de ședință a spus că este pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic într-un discurs ținut în plen. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că nu se teme de George Simion (copreședintele AUR), care l-a bruscat în Parlament, în timpul moțiunii.

„Colegii mei se vor reuni astfel încât să nu se mai întâmple așa ceva. În această sesiune lucrurile revin la unele lucruri la care nu mă simt bine în largul meu. Un alt coleg a fost bruscat în sesiunea trecută. Chestorii sunt tot colegi de-ai noștri. În semn de protest nu voi mai prezenta. O să depun în scris răspunsul la moțiune. Nu e vorba de teamă, ci de tras un semnal de alarmă, că nu suntem în perioada interbelică, o perioadă de tristă amintire”, a spus Popescu, în fața jurnaliștilor.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.