VIDEO Ponta, la întâlnirea cu investitorii în agricultură din Constanța și Tulcea: „Nu înțeleg de ce Iohannis nu l-a grațiat pe Dragnea ca să planteze baobabi în Brazilia. Cine crede prostia cu legumele și fructele otrăvite? Să accesăm bani europeni!”

Președintele partidului PRO România, Victor Ponta, s-a aflat, luni, într-o vizită la granița dintre județele Constanța și Tulcea, mai exact la Baia, unde s-a întâlnit cu fermierii din zonă. Scopul principal al întâlnirii a fost găsirea unei soluții pentru ca produsele românești să se bată și la preț cu cele din import, nu doar la calitate.

La întâlnirea de luni au mai participat secretarii executivi ai PRO România, Constantin Iavoc și Răzvan Filipescu, acesta fiind și coordonatorul pe regiunea de sud-est, dar și liderii tulceni ai partidului sau parlamentarii constănțeni, Mircea Titus Dobre și Mircea Banias.

intalnire pro romania

„Domnule președinte, dumneavoastră pentru noi, ca județ, reprezentați foarte mult, dacă privim un pic spre trecut, în perioada 2012 – 2015 ați făcut eforturi considerabile, susținute pentru a aduce multe beneficia pentru județul nostru. Sperăm ca acest lucru să se întâmple și de acum înainte, ținând seama de faptul că noi aici, în comuna Baia, ne-am organizat și suntem o echipă mare, puternică, frumoasă, cu oameni tineri, profesioniști, care cred că pot schimba viitorul acestei comune”, a spus Ștefana Zibileanu, coordonatorul PRO România Tulcea.

stefana zibileanu pro romania
Ștefana Zibileanu

A avut un scurt discurs și Liliana Marinescu, coordonator PRO România Baia.

„Ne întâlnim două județe ale Dobrogei istorice, ca să ne cunoaștem, pentru a discuta care sunt soluțiile cele mai bune, cele mai profitabile, pentru dezvoltarea politicilor agricole, având în vedere anumite probleme sau constrângeri, cum sunt provocările climatice. (…) Sau alte provocări, cum ar fi cererea foarte mare pentru produse agroalimentare, bio. Dumneavoastră sunteți cei care știți cel mai bine problemele care necesită o rezolvare stringentă, rapidă, care puteți să ne propuneți soluții concrete, cei care trebuie astăzi să ne spuneți ce așteptați de la PRO România. Noi suntem pro România, pro agricultură, pro dezvoltare și pro prosperitate”, a spus Liliana Marinescu.

liliana marinescu pro romania
Liliana Marinescu

Ponta, în dezbateri cu… aromânii: „Și eu am 25% sânge machedonesc”

Fostul premier și-a început discursul printr-o (s-o numim) provocare pentru cei mai mulți dintre participanții care au fost aromâni.

„Am venit de fiecare dată în… Dobrogea, ca să nu mai încurcăm Tulcea cu Constanța… cu lucruri concrete de făcut, cu proiecte, cu bani, ceea ce oamenii au nevoie în zonă, pentru că știu foarte bine zona și că oamenii chiar muncesc aici pentru banii lor și după ce muncesc țin la banii lor, nu îi cheltuie așa ca bucureștenii care vin la Mamaia. Dacă câștigi bani ușor îi cheltui ușor, dacă îi câștigi ai grijă de ei. Știu că în zonă foarte mulți dintre dumneavoastră lucrați în agricultură, aveți ferme, ați investit și investiți bani. Mă gândeam, dacă nu era în altă parte a României, trebuia să îl iau cu mine pe Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii, alături de mine în 2012 – 2015. În același timp, știind cum este zona, cred că mai bine o luam pe maică-mea. Ea fiind Naum și din familia Nacea, găseam mulți machedoni pe care să îi convingă. Și eu am 25% din sânge machedonesc…”, a spus Ponta, suficient ca reacțiile din sală să fie vibrante și a încheiat abordarea foarte scurt: „Nu mă bag în toate discuțiile astea, că le știu, de-aia am zis că voiam să o aduc pe mama, că ea nu greșește!”

Dispută cu Dragnea pe… fructe și legume

Pe fondul luptei dusă de președintele PSD, Liviu Dragnea, adversar al lui Victor Ponta, împotriva evaziunii din acest domeniu și al otrăvirii fructelor și legumelor de către străini, președintele PRO România l-a ironizat pe șeful social-democrat.

„Mi-aș dori să discutăm azi despre cum să facem să puteți să accesați fondurile europene mai ușor, cum să fie mai multe fonduri europene pentru zona de dezvoltare a agriculturii, știu că chiar aici în Baia agricultura bio este o zonă în care s-a investit foarte mult. Și să întreb: cum să facem să nu mai mâncăm sau nu mai avem atât de multe în supermarket-urile din România produse venite din afară și să le folosim pe ale noastre. Aici sunt două variante: un mod de a rezolva problema și un mod de a da vina pe alții! Modul de a da vina pe alții, l-ați văzut în ultima perioadă: vine domnul Dragnea că se otrăvesc, că se nu știu ce, mă rog, nici copiii mici nu cred că cineva ne otrăvește legumele și fructele. Ceea ce crede orice om cu mintea la el este faptul că dacă nu sunt sprijiniți fermierii români cei din Polonia, Turcia, Franța, care sunt sprijiniți, vor avea prețuri mai mici la produse. Atunci, în supermarket-uri, cel care are prețul mai mic cu siguranță intră înaintea celorlalți. (…)  Povestea asta cu alea sunt otrăvite… să știți că nu interesează, de fapt, pe nimeni. Acum, dacă te duci în București, nu se uită nimeni decât la ceea ce este mai ieftin sau mai scump. Ce putem noi să facem este ca, la fel ca în 2012 – 2013, să găsim soluții să îi sprijinim pe cei care produc în România, mai ieftin și mai mult decât cei din afară”, a spus Ponta.

Cum vrea Ponta să oprească migrația din țară a tinerilor

Românii pleacă din țară. Este un lucru cert și în ciuda străduințelor mediatice guvernamentale, realitatea este una tristă și care va avea efecte groaznice asupra următoarelor generații și a celor de azi care vor îmbătrâni. Cum crede Ponta că poate fi stopat acest fenomen?

„Cred că dumneavoastră reușiți mai mult decât în alte zone, dar tot aveți această problemă: cum facem să îi ținem pe cei tineri să nu plece din țară! În curând, dacă o ținem așa, o să rămână în România doar cei în vârstă sau care sunt la partid și îi angajează partidul pe la vreo funcție de la stat. Și ajutoarele sociale, adică cei care nu muncesc, dar primesc bani! Zicea cineva că cei care vor ieși în 2030, 2050 la pensie, nu are cine să le mai plătească pensiile, dacă tinerii pleacă. (…) Probabil ați văzut la televizor, mă rog, cine se mai uită, e complicat acum și cu televizorul, că în fiecare lună Guvernul se împrumută de bani. Întrebarea e: cine o să dea banii înapoi? Împrumut… toți de aici știți că asta înseamnă că trebuie să îi dați înapoi. La noi cine să îi dea înapoi dacă cei tineri pleacă? Dacă noi nu producem aici mai mult, o să tot adunăm datorii și nu știu cine o să le plătească. Cei mai buni bani sunt cei europeni! Dacă te duci la bancă, îți ia o mulțime de bani dobândă, Guvernul sau Consiliul Județean zic că îți dau dar nu îți dau, banii europeni sunt cei mai buni! Important este să învățăm pe toată lumea să învețe proceduri, să folosească acei bani”, a mai spus Ponta.

Comandat de Partidul PRO România, codul unic de identificare atribuit mandatarului 41190009.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.