VIDEO Ponta, încrezător în deznodământul din 26 mai: „PSD-iștii din Constanța au cei mai mulți bani din țară. Chiar dacă ei au tancuri și rachete și noi suntem de gherilă, vom avea cel puțin 3 europarlamentari”

Mai avem doar o săptămână până la alegerile pentru Parlamentul European și, pe ultima sută de metri, cea mai mare parte a conducerii PRO România, formată din Victor Ponta, Mihai Tudose și Corina Crețu, au preferat să fie la Constanța.

„Teodorovici a zis că Codul fiscal e copilul lui și l-a omorât de 200 de ori până acum”

Duminică, acești lideri ai partidului s-au întâlnit cu alegătorii de la malul mării, gazdele fiind parlamentarii constănțeni ai PRO România, deputații Mircea Titus Dobre și Mircea Banias, la un hotel din stațiunea Mamaia.

Per ansamblu, Victor Ponta se arată mulțumit de prestația partidului în această campanie electorală. Evident, Ponta nu s-a putut abține și, din nou, i-a tăvălit pe foștii colegi din PSD.

„Este duminica de dinainte de alegeri, cred că până acum PRO România a făcut o campanie decentă, de bun simț, nu am huiduit pe nimeni, nu ne-a huiduit nimeni, am încercat pur și simplu să construim o alternativă, pentru că toți cei nemulțumiți, ca și noi, au votat PSD, ALDE, au sperat în 2016 ca să ne ținem de guvernare. Din păcate, în 2017, 2018, 2019, scandaluri, cum scăpăm pe domnul Dragnea de înschisoare, nu am făcut nici un metru de autostradă, l-a făcut Mandachi la Suceava; nici unul din cele trei spitale regionale, domnul Dragnea zicea că sunt opt și nimic, ca să folosesc formula cea mai importantă; nu școli, nici măcar nu s-a păstrat ceea ce se făcuse bine și vă spun că sunt la Constanța și aici oamenii au învățat întotdeauna să își facă propriile investiții. În 2015, când am adoptat Codul Fiscal era Eugen Teodorovici ministru de Finanțe și a zis că e copilul lui, Codul ăla, l-a omorât de 200 de ori de atunci și îl omoară în continuare. Faptul că nu mai avem stabilitate și predictibilate în zona fiscală este un lucru care se simte din ce în ce mai tare în mediul de afaceri”, a spus Victor Ponta.

„O să promovăm un tip de social-democrație modernă, pe care în partea cealaltă nu o mai puteți găsi”

În opinia fondatorului PRO România, partidul va avea minim trei europarlamentari după votul din 26 mai și, fiind la Constanța, nu i-a menajat nici pe social-democrații de la malul mării.

„PSD-iștii din Constanța au cei mai mulți bani din țară și cu banii speră să obțină și voturi, însă eu cred că putem să oferim o alternativă și tot mai mulți oameni vor fi alături de noi. Mă tot certa Mihai Tudose că spun nu știu, dar acum sunt convins că vom avea peste 10% și că vom avea peste trei mandate și mai sunt convins de un lucru, care văd că la PSD nu e valabil: ai noștri rămân la PRO România și se manifestă pro european și pro social-democrație, înțeleg că de pe lista PSD cel puțin trei o să plece la partidul domnului Voiculescu, o să meargă cu Salvini, cu Le Pen, noi ce avem pe listă asta o să facem și o să promovăm un tip de social-democrație modernă, pe care în partea cealaltă nu o mai puteți găsi. (…) Ei au tancuri, rachete, noi ducem o luptă mai de gherilă”, a mai spus Ponta.

Mai multe:

Comandat de Partidul PRO România, codul unic de identificare atribuit mandatarului 41190009.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.