VIDEO Polițiștii au protestat la Constanța. „Ne-au chemat la consultări pentru reorganizarea secțiilor când toată Poliția era preocupată de lupta cu nămeții” Dancu a obstrucționat pichetarea!

Membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) au protestat, joi, la Constanța. Cererea inițială a SNPPC pentru locație a fost respinsă, întrucât federația sindicală dorea să organizeze acțiunea de pichetare exact în fața sediului Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, așa că polițiștii au fost nevoiți să protesteze vis-à-vis de instituție.

protest snppc

Cei peste 50 de polițiști constănțeni, susținuți și de președintele Cartel Alfa, Ion Caraignat și conduși de liderul SNPPC Constanța, Vasile Zelca și de liderul la nivel național al federației sindicale, Dumitru Coarnă, critică modul defectuos în care inspectorul șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu, dorește instaurarea unei reorganizări structurale a Poliției constănțene, așa cum TOMIS NEWS relata recent.

CITEȘTE ȘI:

Poliția din Constanța în reorganizare? IGPR propune combaterea fenomenului infracțional, Dancu de la IPJ îi pune pe șefii de secții să scrie un plan prin care își pierd funcțiile!

Oamenii legii de la malul mării susțin nu doar că nu au fost consultați, dar au avut parte de comportamentul tipic al lui Constantin Dancu, fiind lansată o invitație pentru dezbateri când aceștia erau implicați în luptele cu nămeții…

„Criticăm modul în care se acționează în prezent cu privire la presupusa reorganizare structurală a Poliției Municipiului Constanța, care este o structură foarte complexă. Această reorganizare se propune fără a se consulta partenerii de dialog social, fără a se consulta organizațiile profesionale și fără să fie consultați polițiștii care vor suferi această reorganizare, dacă se va întâmpla. Pe noi nu ne interesează această reorganizare, pe noi ne interesează modul în care se face, pe repede înainte, fără a se discuta cu cei implicați, pe genunchi. Eu am adresă de la IPJ Constanța în care nu reorganizează nimic pe 20 februarie și proiectul a apărut pe 23 februarie! Ori cineva este Superman și a creat un asemenea proiect de o asemenea complexitate în trei zile, ori cineva ne-a mințit pe noi când ne-au zis că nu reorganizează nimic! Nu mai spun că am adresă de la IGPR care ne comunică că se are în vedere reorganizarea teritorială a secțiilor urbane și nicidecum una structurală! Noi vrem dialog! După ce s-a trimis proiectul către forurile superioare acum vor să ne consulte… Păi, la ce acum? Dacă eram consultați, știam ce să spunem, nu știm acum! La secțiile urbane s-a trimis invitație la consultare, pentru 28 februarie, între 09:00-12:00, când toată Poliția era implicată în codul portocaliu de viscol! Se dorește o reorganizare fără să se discute cu nimeni nimic, ei se închid în birouri!”, a declarat președintele SNPPC Constanța, Vasile Zelca.

zelca

Ilegalitatea lui Dancu se legalizează. Șefului IPJ Constanța i s-a prelungit șederea în MAI cu încă un an

Marți, 13 martie a.c., Constantin Dancu a împlinit vârsta de 57 de ani, momentul în care se putea pensiona. Numai că a doua zi i-a fost aprobată cererea de ședere pentru încă un an în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, alături de cererea prin care va primi încă șase luni la șefia IPJ Constanța.

„Un agent dacă face o cerere pentru de ședere în MAI pentru încă trei luni este respins pe loc, lui Dancu i s-a aprobat imediat. I s-a aprobat să mai stea încă un an în MAI și se apropie așa de momentul în care va fi numit chestor”, ne-a precizat un polițist care a protestat joi.

O altă problemă a lui Constantin Dancu o reprezintă aplicația MSP, un soft electronic comandat ilegal, deținut ilegal, instrumentat ilegal, implementat ilegal și folosit ilegal de șeful IPJ Constanța, aspect confirmat și de Inspectoratul General al Poliției Românie.

Atât TOMIS NEWS cât și SNPPC au dus lupta comună pentru încetarea acestei ilegalități. IGPR a transmis pentru TOMIS NEWS chiar de ziua de naștere a lui Constantin Dancu că aplicația MSP este ilegală, însă au fost inițiate demersuri pentru… legalizarea acestei ilegalități. Cu alte cuvinte, IGPR își asumă oficial că a depistat o ilegalitate pe care vrea să o… legalizeze! Practic, IGPR devine, oficial, instrumentul de legalizare a ilegalităților în această țară, plonjând astfel în total dispreț față de singura sa misiune: ordinea publică și siguranța cetățeanului!

igpr

Situația stupefiantă a fost comentată de Dumitru Coarnă care ne-a precizat că, în opinia sa, IGPR va legaliza MSP la cerințele lui Dancu, aspect din care reținem că IGPR este o instituție slabă, la dispoziția lui Constantin Dancu.

„În acest an deschidem protestele la Constanța! (…) În momentul în care Poliția se oprește, cine se bucură? Studiile sociologice au arătat că simpla prezență a unui polițist pe o stradă scade nivelul infracțional cu cel puțin 30%! (…) Domnul Dancu a spus că vrea să introducă o ilegalitate într-o legalitate! Acolo problema este alta, de bani, nu de MSP, ca să discutăm așa! Fraza standard au folosit-o împreună, au creat posibilitatea ca pentru viitor să poată redeschide această aplicație”, a spus Dumitru Coarnă cu prilejul protestului de joi.

coarna

CITEȘTE ȘI:

În prag de Crăciun, Dancu de la IPJ a rămas fără „jucărie”. Soft-ul ilegal a fost ÎNCHIS! „Dacă un agent greșește, este exterminat. Avem o „cârtiță” bine pusă tocmai de șeful Poliției!”

Pe de altă parte, mai mulți polițiști constănțeni au precizat pentru TOMIS NEWS că șeful IPJ Constanța le-a recomandat să nu participe la protestul de joi, iar cei care nu s-au conformat dispoziției verbale au fost trimiși în misiuni, tocmai ca să nu participe la protest.

„Ion Chiru (comisar șef de Poliție, numit de Dancu la șefia Poliției municipale Constanța – n.r.) ne-a chemat în valuri în ședințe, câte 4-5 polițiști odată, ca să ne spună să nu participăm la protest. Cei care am strâmbat din nas ne-au trimis pe teren, cică să avem treabă polițienească atunci când se protestează. Pe de altă parte, toți șefii de secții ne-au spus că dacă putem să ne eschivăm, să participăm la protest”, a spus un polițist constănțean, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Controlul IGPR de la IPJ Constanța, demarat după dezvăluirile TOMIS NEWS! Coarnă, SNPPC: „S-au alăturat și sesizări de la polițiștii constănțeni împotriva lui Dancu. Lucrurile sunt mai profunde, este o afacere ilegală!” DNA și DGPI intră pe fir!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *