VIDEO PNL Constanța s-a opus organizării Festivalului Berii. Replica lui Țuțuianu: „Constănțenii nu au banii liberalilor, ca să bea whiskey în cluburi”

Consilierii județeni s-au reunit vineri în ședința ordinară pentru luna aprilie și, printre subiectele dezbătute, a fost cel legat de aproarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru Centrul cultural județean „Teodor T. Burada”, cel care trebuie să organizeze Festivalul Berii, între 3 și 5 mai.

Liberalii au anunțat de mai multe zile că se opun organizării acestui eveniment, invocând mai multe aspecte, printre care, evident, cel financiar. Aceștia consideră că sumele alocate sunt nejustificat de mari, iar un astfel de festival nu se poate încadra la „acte culturale”.

„Un buget de 1,6 milioane lei și un total de 20 de proiecte care însumează această sumă (sic!), dintre care avem între 3-5 mai Festivalul Berii, ediția a 3-a, iar în septembrie Sărbătoarea Tradiției și Meșteșugurilor Dobrogene. Putem să observăm că 18 proiecte științifice, sociale și culturale le facem cu 750.000, iar două proiecte științifice, sociale și culturale le facem cu 850.000 lei… (…) Festivalul Berii nu este unul social, cultural sau nimic științific! Poate social este… cerem eliminarea acestui punct, la comisie nu a trecut amendamentul. (…) Vă rog să nu folosim aceste sume importante de bani, să le aruncăm pe un festival al berii care nu are nimic de-a face cu activitatea centrului cultural și mai ales că 3-5 mai pică în mijlocul campaniei electorale! Acest festival nu are de ce să fie organizat de CJC!”, a spus consilierul județean George Niculescu.

niculescu pnl cjc
George Niculescu, consilier județean PNL Constanța

Dezbaterile au fost încinse între majoritate și opoziție, iar replica președintelui CJC, Marius Horia Țuțuianu, pentru Niculescu, a fost una dură: liberalii sunt oameni înstăriți, constănțenii nu, așa că aceștia merită un astfel de eveniment.

Afectat de intervenția președintelui CJC, consilierul liberal Marian Crușoveanu a luat foc și a insistat că festivalul este inutil:

Ultima intervenție a fost a liberalului Marius Enescu:

„Dacă tot nu scăpăm de festivalurile astea, măcar să facem acolo o tombolă, o cutie a milei, cu acei bani am putea să facem incubatoare pentru neonatologie”.

„14 incubatoare noi sunt prevăzute anul acesta pentru Spitalul Județean, aș vrea și pentru alte spitale, dar nu ne sunt în subordine!”, a replicat Țuțuianu.

În final, proiectul a fost adoptat cu 20 de voturi pentru și 16 împotrivă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.