VIDEO Peste 60 de tone de deșeuri din Irlanda, depistate de Garda de Mediu și Poliția de Frontieră în Portul Constanța Sud-Agigea

În data de 27.07.2021 s-a desfășurat o acțiune de inspecție și control împreună cu reprezentanții Gărzii de Coastă și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea pentru transferul de deșeuri de plastic, de proveniență Irlanda. La controlul vizual al containerelor, s-a constatat că acestea conțineau deșeuri de ambalaje (saci de rafie tip big bags și folie transparentă) presate și balotate, în amestec cu deșeuri de carton, majoritatea murdare, umede si care prezentau scurgeri și miros foarte puternic de mucegai.

În urma verificarilor efectuate de comisarii GNM – CJ Constanța asupra formularelor Anexa VII care însoțesc transferul de deșeuri, a rezultat că acestea nu erau completate corespunzător, nefiind înscris codul deșeului, conform cerințelor Regulamentului 1013/2006 privind transferul deșeurilor. Prin urmare, GNM – CJ Constanța nu a permis accesul pe teritoriul României a celor 4 containere cu cantitatea de 63 tone deșeuri plastic în amestec cu carton, având ca destinatar o societate din Popești Leordeni, jud. Ilfov și a dispus măsura returnării deșeurilor în țara de origine.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.