VIDEO Parlamentarii AUR Constanța, prezenți la lansarea AUR Moldova, la 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România: „GATA cu sârma ghimpată dintre noi!”

La 27 martie 2021, parlamentarii constănței ai Alianței pentru Unirea Românilor – senatorii Sorin Cristian Mateescu, Evdochia Aelenei și deputații Dumitru Viorel Focșa și Dănuț Aelenei, au fost prezenți în Republica Moldova, cel de-al doilea stat românesc, la aniversarea a 103 ani de la alipirea Basarabiei la România. Alături de parlamentarii constănțeni au fost prezenți și mai mulți parlamentari ai AUR din țară. Prezența AUR în Moldova nu marchează doar cei 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România, ci și lansarea AUR MOLDOVA! Astfel, partidul parlamentar românesc are corespondent politic peste Prut și acțiunile unioniste se vor intensifica în următoarea perioadă. Prezența parlamentarilor constănțeni la Chișinău consfințește și o dorință națională: REUNIREA cu Moldova, rana nevindecată a istoriei României! Cei patru parlamentari constănțeni au vizitat mai multe localități din Moldova, printre care Căușeni sau Ștefan Vodă, aflate la extremitatea estică a Republicii, conduse de primari pro-România.

Causeni
Intersectie Stefan Voda

AUR consideră că Reunirea cu Moldova este o obligație istorică, o datorie națională, o reparație a greșelilor trecutului, o readucere acasă a fraților basarabeni de peste Prut!

În momentul în care România a cedat fără luptă acest teritoriu românesc, în școlile românești s-a pus o bandă neagră pe harta României Mari unde era Basarabia. În momentul comunicatului oficial al Guvernului și al Regelui, din vara lui 1940, toți românii s-au așezat în genunchi, în semn de doliu. Este, astfel, datoria românilor să își aducă frații și surorile acasă! Nu sunt ruși, nu sunt săraci, nu sunt de blamat, așa cum se tot propagă în România noastră de ani de zile. Sunt ai noștri și avem OBLIGAȚIA să reparăm acest accident istoric!”, Dumitru Viorel FOCȘA.

Juridic vorbind, putem să facem REUnirea… ieri! Nu avem nici un temei legal pentru care să fim separați și cu sârmă ghimpată între noi. Doi criminali, Stalin și Hitler, au decis ruperea națiunii române. Suntem stat european cu drepturi depline, istoria este de partea noastră, totul depinde doar de noi. Dacă o facem, reparăm greșelea. Dacă nu o facem, maledicție pe generația noastră fără curaj și fără demnitate!”, Sorin Cristian MATEESCU.

Sunt cuprinsă de emoții și profunde trăiri sufletești. Dacă în Valea Timocului, unde am fost recent, vorbim de români uitați, în Basarabia vorbim de români abandonați. Statul român acordă o serie de ajutoare, dar parcă o face ca pe o formă de obligație, cu dorința de a dispărea imediat după aceea din realitatea acestor oameni. Trebuie să facem mult mai mult, să încheiem această „asistență socială” și să punem piciorul în prag: REUnire și gata! La 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România lansăm AUR Moldova. Nu este doar o lansare de partid, este o revenire a românilor în România basarabeană. Suntem obligați să facem dreptate! Dreptate pentru Moldova, dreptate pentru România!”, Evdochia AELENEI.

Eu știu că suntem un partener strategic al NATO și, date fiind desele aplicații militare în zonă, unde statul român este amfitrion și ne asumăm rolul de lider în regiune, ar trebui să acționăm ca atare! Care sunt interesele Federației Ruse aici? O zonă de tampon, dar zone de tampon mai sunt și Transnistria, mai nou și Crimeea… tot ceea ce este în jurul nostru este doar „tampon”, noi – partenerii strategici – nu avem nimic de spus? Consider că, fiind și în Postul Paștelui, trebuie să „dăm Cezarului ceea ce e al Cezarului” – așa cum a spus Mântuitorul, astfel că Rusia să își ia ceea ce vrea, noi românii avem datoria și obligația să ne luăm frații înapoi. Sângele românesc nu este un „tampon” politic, nu suntem războinici și ne dorim un singur lucru: România Mare, în vechile hotare!”, Dănuț AELENEI. Deputatul AUR Dumitru Viorel FOCȘA s-a întâlnit și cu Grigore Badașcu, veteran al luptelor din Transnistria împotriva Armatei 14 a Federației Ruse:

Alianța pentru Unirea Românilor s-a lansat în Republica Moldova. Obiectivele partidului

Astăzi, 27 martie 2021, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, la Chișinău, s-a lansat Partidul Alianța pentru Unirea Românilor în Republica Moldova. Președintele noii formațiuni politice este activistul civic și liderul Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi. Tot astăzi, a fost inaugurat biroul parlamentar al deputaților George Simion și Boris Volosatîi, sediul căruia este amplasat la parterul Uniunii Scriitorilor din Moldova. Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova, a explicat că noua formațiune politică își propune să fie vocea tuturor celor care simt românește și își doresc resetarea clasei politice printr-o forță tânără, nouă, care să promoveze cele mai frumoase valori, precum familia, credința, națiunea și libertatea.

Alianța pentru Unirea Românilor din România, din această clipă, are entitate, ființă politică, nu sub formă de filială, ci sub forma unui partid independent, autentic și de alternativă pentru ceea ce se întâmplă astăzi în R. Moldova și pentru a putea apropia și înfăptui în cele din urmă reunirea celor două state românești. Alianța pentru Unirea Românilor este un partid nou în R. Moldova, frate cu cel din România și nu vine să dezbine forțele unioniste de aici. (…) Românii trebuie să fie reprezentați, protejați și pentru ei să se lupte în Parlamentul de la Chișinău. Doamne ajută-ne să reușim”, a menționat liderul AUR R. Moldova. 

biletchi

La eveniment a participat copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor din România, senatorul român, Claudiu Târziu, care și-a exprimat încrederea că AUR R. Moldova va avea cel puțin performanța pe care a avut-o partidul pe care îl conduce la alegerile parlamentare din 2020.

Noi, AUR, ne-am înființat ca să schimbăm modul de a face politică. Vrem să arătăm că sunt români capabili să facă o politică în interes național și să-și jertfească timpul, energia și priceperea lor pentru a atinge idealul reunificării. Reunificarea nu este o flamură falsă pe care să o fluturăm din când în când în scop electoral. Nu avem aici neapărat un electorat masiv unionist, dar avem un electorat nereprezentat în Parlamentul de la Chișinău. Să știți că nici dincolo de Prut nu avem electorat care să susțină proiectul reunificării pentru că propaganda de ani și ani este împotriva acestui ideal. Noi vrem să vă spunem că e posibil. De ce credem asta? În cazul AUR s-a înfăptuit un mic miracol prin intrarea noastră în Parlament anul trecut, în condițiile în care mai nimeni nu ne dădea nicio șansă. Dacă acest mic miracol a fost posibil, să credem că e posibil și marele miracol al Reunificării”, a menționat Claudiu Târziu

Lansarea la Chișinău a Alianței pentru Unirea Românilor are loc în contextul în care formațiunile de pe scena politică din Republica Moldova care susțin că urmăresc interesul cetățenilor au dovedit în ultimii 30 de ani că acționează contrar acestui interes și vine să impulsioneze unirea celor care își doresc să se facă dreptate pentru Republica Moldova. Amintim că sâmbătă, peste 40 de deputați și senatori AUR din România au venit în Republica Moldova pentru a marca lansarea formațiunii în contextul împlinirii a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Moldova

În conformitate cu prevederile Tratatelor Internaționale, România și Republica Moldova pot solicita reunirea, în cadrul unor referendumuri naționale. Amintim că, în luna februarie a acestui an, a fost publicat un sondaj în acest sens de către compania IData, în Republica Moldova. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc referendum cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România, „pentru” ar vota 37,5% din cetățeni. Subliniem faptul că curentul unionist predomină în Capitala Chișinău, vestul și 50% în sudul țării; curentul statalist sau pro-rusesc se regăsește în est, nord și 50% în sud. De asemenea, peste 50% dintre respondenți au considerat că cele mai bune relații externe ale Republicii Moldova sunt cu România, iar peste 28% au exprimat dorința de aderare a Republicii Moldova la NATO, ceea ce reprezintă cel mai mare scor în această privință într-un stat controlat covârșitor în relațiile externe de Federația Rusă.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-31 ianuarie pe un eșantion de 1286 de respondenți. Marja de eroare este +/-2,7%. De precizat că anterior, în datele prezentate în sondajele realizate de companiile sociologice, numărul susținătorilor Unirii nu depășea 34%.

Amintim că România este principalul partener extern al Republicii Moldova – fie că vorbim de investiții, sponsorizări sau sprijin medical.

Mesajul final al AUR: Mergem până la capăt, să facem dreptate fiecărui vorbitor de limbă română, de pe un mal sau de pe celălalt de Prut și de pretutindeni!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *