VIDEO Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, propune, la Constanța, sistemul politic… danez!

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale din această toamnă, Theodor Paleologu, a vizitat, vineri, Constanța. Paleologu a fost însoțit de președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac și, evident, gazdă a fost președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz. De asemenea, la conferința de presă organizată la sediul partidului a mai participat și secretarul general adjunct al PMP la nivel național, Ioana Constantin.

Palaz a deschis conferința, iar Tomac a făcut o scurtă prezentare a candidatului PMP.

Cu prilejul vizitei la Constanța, Paleologu, aflat la curent cu faptul că sâmbătă vor mai fi prezenți la malul mării și candidatul PNL, președintele în funcție Klaus Iohannis și candidatul ALDE și PRO România, Mircea Diaconu, a profitat de moment și i-a invitat pe aceștia la… dezbateri.

Revenind la programul său electoral, Paleologu se axează, grație vocației sale de profesor, pe educație și propune, printre altele, schimbarea radicală a Constituției printr-un larg consens politic; reducerea numărului de parlamentari la 300 – în conformitate cu referendumul din 2009, reformarea Curții Constituționale, dar și modelarea politicii românești după… exemplul danez:

Diaspora trebuie să fie… conectată cu țara

În privința diasporei, categorie a românilor care este discutată doar în campaniile electorală, Paleologu consideră că acești români plecați peste hotare nu trebuie aduși înapoi, sau cumpărați sau convinși în vreun fel să revină, soluția fiind conectarea acestora cu cei din țară. Pe scurt: să îi ținem aproape.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.