VIDEO Palaz: „Făgădău a fost EXMATRICULAT din facultate. De DOUĂ ori!”

Lupta politică de pe plan local atinge noi culmi, prin verificările pe care președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, le-a întreprins în ultima perioadă în privința candidatului PSD, viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău.

Palaz a prezentat, vineri, într-o conferință de presă mai multe documente care atestă faptul că Făgădău a fost exmatriculat de la Universitatea Maritimă Constanța, de două ori! Prima dată pentru că a fost prins că a copiat la un examen al profesorului Lucian Băluț. Pentru a doua situație de exmatriculare, Palaz susține că nu cunoaște motivele, întrucât demersurile sale ar fi deranjat anumite cercuri.

„V-ați pus vreodată problema de ce nu există CV-ul lui Făgădău? Toți știau că a terminat UMC. Eh, eu am găsit CV-ul, la o sursă internă din Primărie și există doar în dosarul de personal. CV-ul e foarte sec! Spune doar studii economice, masterat administrație, neprecizând unde! Ce credeți că am găsit? Am început cu UMC, am făcut adrese, doamna rector s-a speriat, m-am dus în audiență și ce ne-au răspuns? Domnul Decebal Făgădău a fost exmatriculat! În 1994! A fost exmatriculat de la Universitate, a fost prins copiind la domnul profesor Băluț, la examen! Am și decizia de exmatriculare. Este motivul pentru care domnul Făgădău își ascunde CV-ul și nu îl face public! Era atunci în anul I de studii, 1993-1994. Am mers mai departe, să vedem exact care este situația reală, să fim transparenți. La o altă adresă, aflăm că a mai fost exmatriculat o dată, după ce a fost reîncadrat, de aceeași universitate, tot anul I de studii, 1996-1997. După prima exmatriculare a fost reîncradat, și știți foarte bine ce avantaje a avut dl. Băluț la acea dată de către gruparea Mazăre-Constantinescu, de la cazarea studenților străini la Flora, un adevărat scandal atunci, până la faptul că i s-a oferit funcția de consilier, apoi deputat! Eu vă spun în toată istoria asta ce s-a întâmplat, au colaborat foarte bine. Regulamentul UMC spune că poate fi reîncradat cu aprobarea decanului. După ce a fost prins copiind, probabil în urma unor relații de prietenie și avantaje acesta a fost reîncradat! A doua oară nu mai cunosc de ce a fost exmatriculat, pentru că nu ni s-au mai dat documente. Nu e nici o confuzie, eu nu cunosc astăzi persoană publică să fie exmatriculată de două ori de la aceeași facultate! Omul ăsta candidează la Primărie! Omul ăsta conduce Constanța azi!”, a spus Palaz.

Faga1

Faga2

„Poate își pune Comănescu doi candidați”

Palaz susține că PSD ar trebui să își retragă candidatul și, mai în glumă – mai în serios, a precizat că un posibil înlocuitor al lui Decebal Făgădău ar fi deputatul Florin Gheorghe, proaspăt înscris la social-democrați.

„PSD ar trebui să își retragă candidatul! A fost hoț de două ori intelectual! Atâta timp cât toți ne trimitem copiii la facultate să învețe, nu poate fi un exemplu pentru constănțeni și pentru copiii care merg către facultate! (…) Acum se justifică ascensiunea politică a dl. Băluț. Păcat, aveam altă părere despre dumnealui. Consider că recompensa politică de deputat i s-a dat tocmai pentru a mușamaliza niște studii nu neapărat drepte la UMC a acestei grupări. Să nu uităm că și fostul prefect Constantin și Cristinel Dragomir sunt absolvenți de UMC și Radu Mazăre și toți. Nu cred că sunt doar coincidențe! Probabil, dacă am răscoli CV-urile fiecăruia, vom avea surprize mari! (…) Probabil că va fi Florin Gheorghe în locul lui, văd că și el se încălzește pe margine și să servim așa la cheie pe domnul Gabriel Comănescu (președintele Grup Servicii Petroliere – n.r.), să își pună doi candidați!”, a mai spus Palaz.

Faga3

Faga4

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *