Spread the love

Consilierii județeni s-au reunit marți în ședința ordinară pe luna februarie în cadrul căreia au adoptat mai multe proiecte de hotărâre, printre care cel privind preluarea sub administrarea Consiliului Județean a pasarelei regale din Mamaia.

Pasarela din Mamaia a ajuns într-un stadiu avansat de degradare încât pune în pericol turiștii și va fi demolată, așa cum au anunțat recent cei de la Apele Române. Palaz nu vrea ca pasarela să fie demolată, ci să fie preluată de Consiliul Județean în vederea reabilitării, așa cum a anunțat zilele trecute.

CITEȘTE ȘI:

Proiectul inițiat de Palaz a fost dezbătut și votat marți, iar liberalii au ridicat o serie de probleme. Consilierul județean Marian Iordache a arătat faptul că lipsesc o serie de avize și i-a spus lui Palaz că nu vreau să încălcați legea:

Proiectul de hotărâre privind aprobarea exprimării intenției CJC pentru demararea procedurilor de preluare a construcției speciale Debarcader din stațiunea Mamaia a fost adoptat cu votul majorității consilierilor prezenți.

Administrația Bazinală de Apă Dobrobea Litoral (A.B.A.D.L.) a demarat procedurile în vederea realizării demolării, în acest sens fiind obținut certificatul de urbanism ce vizează mai multe zone de pe întreg litoralul românesc. Astfel, potrivit proiectului, fostul debarcader va fi desființat. A.B.A.D.L. consideră că pasarela de promenadă ,,se află într-o stare avansată de degradare și nu poate prezenta siguranță în exploatare”.

Pasarela din Mamaia face parte din ansamblul Cazinoului. Ea a fost inaugurată în anul 1935 în prezența Regelui Carol al II-lea. 

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *