VIDEO Orban, la lucrările de restaurare a Cazinoului: „Construit pe vremea unui primar liberal, predat tot unui primar liberal. Revenim în mai 2022, la inaugurare”

Primul ministru Ludovic Orban este prezent joi, la Constanța. Alături de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă; ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan; ministrul Economiei, Virgil Popescu; parlamentarii Ion Popa (fost coordonator ALDE Constanța), Mircea Banias, Vergil Chițac – candidat al PNL pentru Primăria Constanța, Victor Paul Dobre (coordonator regional al PNL), candidatul PNL pentru Consiliul Județean, Mihai Lupu și prefectul George Niculescu, șeful guvernului s-a arătat mulțumit de stadiul lucrărilor.

Ministrul Ion Ștefan a subliniat că data vizitei nu a fost aleasă întâmplător, întrucât în aceeași zi, dar a anului 1903, a fost semnat actul de naștere al Cazinoului:

Primul ministru Ludovic Orban a arătat că lucrările sunt în grafic și că Guvernul va reveni la… inaugurare, în mai 2022. De asemenea, premierul a mai arătat că monumentul a fost ridicat pe vremea unui primar liberal, iar clădirea va fi redată la cheie tot unui primar liberal, o evidentă aluzie politică la Vergil Chițac:

Programul premierului Orban în județul Constanța presupune o vizită dimineață la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, ulterior la Șantierul Naval din Constanța și Cazinoul din Constanța, iar, spre seară, șeful guvernului va participa la deschiderea hotelului Amfiteatru din Olimp, deținut de omul de afaceri Mohammad Murad.

La Cernavodă, Orban a arătat că Guvernul doreşte să facă investiţii de 8-9 miliarde de euro, precizând că intenţionează ca aceste proiecte să fie derulate cu parteneri serioşi din zona euro-atlantică. Guvernul are în plan retehnologizarea Reactorului 1 şi investiţia în reactoarele 3 şi 4. Orban a apreciat rezultatele conducerii CNE Cernvoadă care a scăzut costurile cu 10% şi a crescut profitul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *