VIDEO Orban, alături de Ciucă și Chițac, la aplicații militare în Constanța

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au fost prezenți joi, 19 noiembrie, la exercițiul comun româno-american RAPID FALCON, care se desfășoară în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „Gl.bg. Ion Bungescu” de la Capu Midia.

La eveniment au mai fost prezenți premierul Ludovic Orban, imediat după ce a avut reacția ciudată de la recepția lucrărilor de modernizare DN5 București – Adunații Copăceni, județul Giurgiu, dar și primarul Constanței, Vergil Chițac sau președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

chitac1

La exercițiu au participat peste 130 militari români și americani cu 30 de mijloace tehnice, printre care se numără două sisteme mobile de artilerie – HIMARS din cadrul Brigăzii 41 Artilerie Terestră americane dislocată în garnizoana Grafenwoehr din Germania, și trei lansatoare multiple de rachete – LAROM din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani. Activitatea a avut ca scop dezvoltarea și consolidarea cooperării militare dintre Forțele Terestre ale României și cele ale Statelor Unite ale Americii, și a reprezentat o oportunitate de dezvoltare a parteneriatului dintre cele două mari unități de artilerie în perspectiva dotării structurilor Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” cu echipamente HIMARS, începând cu anul 2021.

Multe sunt urgenţele care trebuie rezolvate. Apărarea şi securitatea naţională reprezintă pentru guvernul pe care îl conduc o prioritate majoră. Vom asigura predictibilitatea şi stabilitatea finanţării, astfel încât investiţiile în sistemele Patriot, în transportoarele blindate, în aeronavele de luptă şi multe altele să fie preluate în condiţii de maximă eficienţă. Aceste investiţii în apărare se fac pentru securitatea României şi a cetăţenilor săi. Militarii noştri au nevoie de echipamente moderne şi de condiţii de instruire corespunzătoare”, a spus Ludovic Orban:

RAPID FALCON este un exercițiu cu termen scurt de notificare, ce presupune deplasarea rapidă în teren, executarea tragerii și defluirea personalului și tehnicii în cazărmile de dislocare la pace și se va desfășura, succesiv, în două locuri, în intervalul orar 12.30-19.30. Astfel, în Baza 57 Aeriană, începând cu ora 13.30, va avea loc sosirea echipamentelor și vor fi organizate declarații oficiale, iar în Poligonul Capu Midia, începând cu ora 15.30, vor avea loc tragerile cu sistemele de artilerie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.