VIDEO Noul Guvern a depus jurământul. A avut loc și prima ședință! Iohannis: „S-a închis ciclul în care ne-am angajat și am promis”

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului de coaliție condus de premierul Florin Cîțu a avut loc miercuri, 23.12.2020, începând cu ora 20.00. După aceasta, a avut loc prima ședință a noului Guvern. Guvernul Cîțu a trecut, miercuri, de votul Parlamentului cu 260 de voturi pentru. Toți cei 18 miniștri primiseră, deja, avize favorabile în Comisiile de specialitate.

„Vă felicit şi vă doresc mult succes și multă energie şi ambiţie pentru realizarea tuturor obiectivelor și proiectelor pe care vi le-ați propus prin programul de guvernare. Oamenilor, cetățenilor români, li s-a promis restructurarea statului, reforme importante în domenii cum ar fi sănătatea, educaţia, reforme importante în marile sisteme publice, reducerea birocraţiei, dar şi obiective pe termen mai scurt: combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei românești, creşterea economică folosind înţelept fondurile europene, respectul pentru contribuabil. Și toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate. Noul Parlament, noul Guvern, împreună cu mine, împreună cu toate autoritățile statului vom face ce ce am promis, vom face reformele, vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative, toate în beneficiul cetăţeanului. Au trecut aproape doi ani în care am avut campanii electorale, alegeri. Acum acest ciclu s-a închis, ciclul în care noi cei de aici ne-am angajat şi am promis. Acum, la sfârșitul acestui ciclu, vă spun sincer: La treabă!“, a transmis Klaus Iohannis miniștrilor.

Premierul Florin Cîțu a reunit tot Executivul, miercuri seara, pentru acomodarea miniștrilor cu noile poziții. Miniștrii au discutat despre proiectele urgente care trebuie să intre pe ordinea de zi săptămâna viitoare.

Am ajuns și aici. Au fost două săptămâni grele, dar veți vedea de ce a trebuit să muncim în această perioadă să avem un guvern înainte de sărbători, pentru că sunt lucruri care trebuie deja rezolvate în zilele următoare”, a spus premierul Florin Cîțu, în prima reuniune a Guvernului, la Palatul Victoria.

Primul ministru le-a mulțumit miniștrilor pentru ceea ce au făcut în această perioadă, mulți dintre ei fiind membri în echipele de negocieri.

Eu cred că a ieșit un proiect bun și frumos pentru România, această coaliție de centru-dreapta. Eu sunt sigur că o să fie o guvernare stabilă și de lungă durată pentru că pornim toți cu aceleași obiective”, a mai spus premierul.

Cîțu le-a spus miniștrilor că miercuri seara nu va fi o ședință de Guvern, ci discuții despre prioritățile pentru ședința de săptămâna viitoare, în general combaterea efectelor provocate de pandemie și finalizarea bugetului pentru anul 2021.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *