VIDEO Noaptea Muzeelor, la Constanța. MINAC a organizat expoziții pentru copii, cu jucării din antichitate și perioada comunistă

La Constanța a avut loc, sâmbătă seară, cea de-a 17-a ediție a Nopții Muzeelor. Unele instituții de profil nu s-au organizat și au fost închise, însă altele – precum Muzeul Marinei Militare sau Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța – și-au primit vizitatorii. De altfel, la MINAC cozile au fost infernale în intervalul 17:00 – 23:00.

noaptea muzeelor 3

La MINAC, publicul a putut să viziteze expoziția sa de bază, bogat populată cu mărturii ale civilizațiilor care care au locuit de-a lungul timpului pe teritoriul dobrogean. Potrivit muzeografului dr. Lavinia Dumitrașcu, MINAC a organizat și două expoziții pentru cei mici, cu jucării din antichitate și din… perioada comunistă:

La evenimentul de sâmbătă seară au mai participat și cei de la Asociația Culturală „Tomis” și Asociația „Historia Renascita”, costumați în daci și romani.

Manifestare de amploare inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție. Teoretic, evenimentul este sărbătorit anul acesta, în toată Europa, în data de 3 iulie. Din cauza situației pandemice actuale, unele țări au stabilit date diferite de organizare care țin cont de evoluția diferită a situației în fiecare țară în parte și de măsurile propuse pentru sectorul cultural. Pentru România, Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială – 12 iunie 2021.

noaptea muzeelor 2
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *