Spread the love

În ciuda contractelor serioase acordate, practic, în ultima vreme de OMV Petrom pentru Grup Servicii Petroliere, compania prezidată de Gabriel Comănescu se află în… aceeași situație: refuză să respecte drepturile salariale ale angajaților. Comănescu este clientul favorit al OMV Petrom, în ciuda îngrozitoarei experiențe antreprenoriale și, desi banii curg ca la robinet în ultima vreme în conturi, Grup Servicii Petroliere, efectiv, refuză să plătească angajații și furnizorii.

De exemplu, doar pentru un contract de servicii integrate în zona de producție: reparații și întrețineri, cantină și catering, transport aerian, naval și alte instalații maritime, GSP Offshore încasează un miliard de lei, o treabă salutată recent chiar de premierul Ludovic Orban, la Constanța. A fost, evident, încă o dedicație a OMV Petrom pentru Gabriel Comănescu, semnalată de TOMIS NEWS la momentul respectiv.

Ce a urmat…

La 1 octombrie 2019, GSP OFFSHORE SRL a preluat o parte din salariaţi de la OMV PETROM – docheri, docheri mecanizatori, operatori pe platformele maritime – iar de la RIG SERVICE (ROHRER) – mecanici pe platformă, automatişti, macaragii, AMC-işti, etc. După preluare, GSP OFFSHORE SRL, prin directorul general Gabriel Comănescu, a promis printr-un protocol încheiat cu sindicatele că va respecta prevederile Contractului Colectiv de Muncă, încheiat înainte de preluare (Acordul TUPE).

La ora actuală GSP OFFSHORE SRL, în afara drepturilor salariale, nu acordă celelalte drepturi conform CCM:

Echipament de lucru şi protecţie – acesta nu a fost înlocuit de la 1.10.2019;

Bonurile de masă – nu sunt acordate din iunie 2020;

Primele trimestriale – nu au fost acordate de la 1.10.2019;

Prima de Ziua Petrolistului – nu a fost acordată;

Primele pentru copii şi Ziua femeii – nu au fost acordate;

Înainte de preluare, salariaţii OMV beneficiau de asigurare de sănătate, acum aceștia nu mai beneficiază întrucât nu s-au plătit ratele contractuale. De asemenea, salariaţilor care ies la pensie nu li se acordă cele patru salarii compensatorii, orele suplimentare nu se plătesc, iar salariile sunt plătite la zi doar pentru că sindicatele au făcut sesizări către ITM iar în urma controalelor GSP OFFSHORE a fost obligată să respecte CCM. Până la momentul sesizărilor au existat întârzieri.

În septembrie ar fi trebuit ca GSP OFFSHORE să achite toate restanţele salariale, lucru care nu s-a întâmplat…

MAI MULTE:

VA URMA!

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *