VIDEO Nicolae Ciucă, ales PREȘEDINTE al PNL! „Nu am experiență politică, dar asigur că NU mă voi lăsa PRIZONIER”

Congresul PNL s-a încheiat. Nicolae Ciucă, premierul României, a fost ales președinte al PNL, după ce a fost unicul candidat al partidului și după ce a primit o derogare specială ca să candideze. Totodată, se oficializează expulzarea lui Florin Cîțu de la șefia formațiunii, detaliile fiind date de… Gheorghe Flutur.Avem nevoie să accelerăm reformele, să reuşim să închidem MCV, care nu se mai justifică”, a spus Nicolae Ciucă în prezentarea moțiunii la Congresul PNL de duminică.

Ciucă a fost ales, duminică, preşedinte al PNL, cu 1.060 de voturi „pentru” și 60 de „abțineri”.

congres pnl 2

La Congresul extraordinar de duminică al liberalilor au participat și liderii de la Constanța, precum președintele organizației județene, Bogdan Huțucă, alături de o serie de parlamentari și primari sau președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu.

pnl constanta
lupu bode rares

Ciucă, singurul candidat pentru funcția de președinte al PNL la congresul de duminică, a spus că românii așteaptă de la guvernanți „rezultate și eficiență, nu populism și gâlceavă permanentă”. „Avem o coaliție stabilă împreună cu partenerii noștri, PSD și UDMR, care susțin proiecte majore și împreună cu care ne-am asumat implementarea reformelor și modernizarea statului spre binele cetățeanului, nu pentru mize mici și certuri sterile”, a spus Ciucă.

Acesta a făcut, în timpul discursului de la Palatul Parlamentului, un apel către toate partidele politice democratice din România. „Să nu tolerăm în niciun fel deteriorarea, degradarea democrației în România, să nu tolerăm atacurile la adresa valorilor care au stat la baza aderării nostre la NATO și integrării în UE și să respingem incitarea la ură și violență”, a adăugat Nicolae Ciucă.

https://youtu.be/_S1vlGCKNR0

Premierul Nicolae Ciucă, candidat la șefia PNL, a explicat, pe scena Congresului PNL că principalele obiective ale României trebuie să fie înlăturarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, dar și intrarea României în spațiul Schengen.

Avem responsabilitatea de a mobiliza toate resursele noastre pentru a apăra valorile democratice. Trebuie să asigurăm stabilitatea economică, stabilitatea socială și nu în ultimul rând trebuie să întărim securitatea națională. Fac un apel către toate partidele politice: să nu tolerăm deteriorarea democrației în România, să nu tolerăm incitarea la ură și violență. Astăzi, România are cele mai solide garanții de securitate pentru că suntem membrii NATO și membri ai celei mai mari familii Uniunea Europeană. Parteneriatele strategice, în special cel cu SUA, reprezintă coaloana vertebrală a securității naționale. Avem nevoie să accelerăm reformele. Avem nevoie să închidem MCV, care nu se mai justifică. Avem nevoie de o decizie cât mai rapidă pentru a intra în spațiul Schengen, iar pentru asta ne bazăm pe sprijinul colegilor din familia PPE.”, a spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a anunțat, în prezentarea moțiunii sale de candidatură la șefia PNL, că nu se va lăsa luat prizonier de nicio tabără din PNL și i-a asigurat pe liberali că președintele Klaus Iohannis îi susține.

Am scris pe prima pagină a moțiunii că am făcut acest demers conștient că forța politic a acestui partid nu stă într-un om. Ea e dată de președinți de filiale, senatori, deputați. dar mai ales e dată de votanții noștri. E adevărat, nu sunt un membru vechi, nu vreau să mă dau ceea ce nu sunt, dar cu siguranță nu mă voi lăsa luat prizonier. Sunt pregătim să îmi asum această funcție, și să mergem mai departe, asumându-mi să trecem țara prin criză și să mergem mai departe. Țara este condusă de președintele Klaus Iohannis, care este alături de noi și noi trebuie să fim alături de domnia sa”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai declarat că investiţiile „sunt cel mai puternic medicament pentru o economie în situaţie de criză” şi că trebuie să existe „un sistem de reglementare predictibil, guvernat de domnia legii, nu unul discreţionar, un sistem care să asigure echitate, transparenţă şi dinamism”. „Este nevoie, mai mult ca oricând, să ne asumăm domeniile unde să putem face performanţă cu adevărat şi să performăm. Nu putem merge otova cu toate, iar la final să ajungem nicăieri”, a susţinut el.

„Oglinda partidului nostru este guvernarea. În acest context, investiţiile sunt cel mai puternic medicament pentru o economie în situaţie de criză. De aceea, după mulţi ani, am reuşit ca, la mai puţin de o lună de la preluarea guvernării, până să înceapă anul 2022, să avem bugetul aprobat în Parlament. Prin acest buget am alocat cea mai mare sumă pentru investiţii din ultimii 30 de ani – 88 de miliarde de lei”, a afirmat Ciucă, în discursul ţinut la Congresul extraordinar al PNL. El a adăugat că România are la dispoziţie aproape 80 de miliarde de euro din fonduri europene, în PNRR şi cadrul financiar multianual.

https://www.youtube.com/watch?v=EP5dVzrtbRE&feature=youtu.be

„Cum spuneam, nu vom mai avea nicio scuză dacă nu vom folosi eficient aceste fonduri pentru a duce la capăt marile proiecte din sistemul de învăţământ şi din sistemul medical, marile proiecte de investiţii în infrastructură, energie şi digitalizare. (…) Afirm toate acestea – şi au punctat foarte bine mai devreme colegii mei – pentru că absorbţia fondurilor europene de către România nu a atins acel nivel de performanţă optimă. De aceea politicile liberale trebuie să menţină în centrul lor obiectivul de a creşte capacitatea de absorbţie”, a continuat Nicolae Ciucă.

congres pnl 1 1

Potrivit premierului, încă avem fonduri din cadrul financiar 2014-2020, iar aceşti bani trebuie folosiţi, atlfel sunt pierduţi. „Avem PNRR – 30 de miliarde de euro, cadrul financiar multianula 2021-2027 şi PNI Anghel Saligny. Am discutat săptămâna trecută cu toţi cei responsabili în acest domeniu şi le-am cerut să vadă complementaritartea dintre aceste programe, să nu cheltuim banii fără rost, să asigurăm convergenţa astfelînctâ să pute să înlăturăm diferenţa dintre judeţe, dintre regiuni, dintre rural şi urban şi mai ales să diminuăm şi dacă se poate să nu mai existe deloc diferenţa între noi şi ţările din vest”, a susţinut el. El a adăugat că rolul nostru este să asigurăm adaptarea şi implementarea cadrului de măsuri care să ofere oportunităţi antreprenorilor, locuri de muncă românilor. “Trebuie să avem un sistem de reglementare predictibil, guvernat de domnia legii, nu unul discreţionar, un sistem care să asigure echitate, transparenţă şi dinamism. Este nevoie, mai mult ca oricând, să ne asumăm domeniile unde să putem face performanţă cu adevărat şi să performăm. Nu putem merge otova cu toate şi la final să ajungem nicăieri”, a susţinut Ciucă.

ciuca congres pnl

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *