VIDEO Negoi (USR-PLUS): „Bugetul de stat asigură finanțarea pentru Autostrada 4 – Sudul litoralului și refacerea infrastructurii feroviare în Portul Constanța”

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, marți, cu 234 de voturi pentru și 170 de voturi împotrivă, proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. Proiectul a fost adoptat în forma trimisă de Guvern. Nu a trecut la vot nici unul din miile de amendamente depuse de opoziție. Furtuna politică a trecut, rămâne să vedem… cu ce a rămas județul Constanța după această luptă de aproape trei luni.

Președintele USR-PLUS Constanța, senatorul Remus Negoi, ne-a precizat că, din discuțiile pe care le-a avut cu ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, acesta are… trei proiecte de suflet. Printre ele, este o rută spre sudul litoralului, necesară în timpul sezonului estival, pentru care deja se bate și liberalul constănțean Marian Crușoveanu, membru în comisia de Transporturi și care vorbește de ceva timp de alternativa Techirghiol. Remus Negoi este convins că această rută alternativă spre sudul litoralului va deveni realitate, dar la următoarea rectificare bugetară.

În bugetul Ministerului Transporturilor este prinsă o finanțare pentru infrastructura feroviară din Portul Constanța. Remus Negoi ne-a precizat că este o parte din ceea ce ne-am propus să facem, întrucât proiectul trebuie să se lungească… până la Năvodari. Există deja o cale ferată până acolo, iar colega lui Negoi, deputatul Cristina Rizea, a anunțat recent un metrou ușor pe această magistrală. Negoi a spus că, de fapt, este vorba de un tren metropolitan:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.