VIDEO Negoi (USR), despre „omul Gazprom”, Iulian Iancu, la șefia ANRE: „L-au „spălat” de toate păcatele, acum e foarte bun…”

PSD îl trimite pe Iulian Iancu la şefia ANRE. Pe 7 iunie a expirat termenul până la care puteau fi depuse candidaturile pentru locul loc lăsat liber de Alexandru Stanescu, fratele lui Paul Stanescu. Înainte de a fi propus, Marcel Ciolacu a cerut avizul serviciilor în cazul lui Iulian Iancu, iar acesta a fost pozitiv. Fostul deputat de Constanța Iulian Iancu a fost validat, miercuri, de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE. Au fost 27 de voturi în favoarea candidaturii lui Iulian Iancu, propus de PSD pentru această funcţie.

Parlamentarii au avut în față doar CV-ul candidatului, o situație similară cu cea a lui Alexandru Stănescu, cel care a demisionat între timp. În schimb, parlamentarii au modificat legea și acum au putut vota fară prezența efectivă a candidatului. Cei de la USR au contestat această procedură și au cerut audierea lui Iulian Iancu, înainte de a vota. Propunerea a fost respinsă de parlamentarii din coaliția majoritară. Astfel, Iulian Iancu a trecut de votul comisiilor de specialitate cu 27 de voturi pentru și 6 împotrivă. Acesta mai trebuie să treacă de votul din plen, iar ulterior va fi instalat în funcția de președinte al ANRE.

S-au înregistrat 6 voturi „împotrivă”. Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că Iancu nu lucrează pentru un stat străin, asta după ce USR a făcut astfel de acuzații:

„Iulian Iancu este propunerea PSD pentru un post de membru la ANRE, este susţinută de către mine pentru faptul că este un specialist în domeniu. Eu nu am ştiinţă în acest moment că există vreo problemă în ceea ce-l priveşte pe domnul Iulian Iancu, că ar fi lucrat sau că lucrează cu alt stat străin. Dimpotrivă, ce ştiu cu certitudine de sută la sută este că domnul Iulian Iancu este un specialist pe zona de energie.

Îmi aduc aminte că a existat o guvernare de dreapta timp de doi ani. Domnul Iulian Iancu nici măcar nu mai era parlamentar. Nu cred că este de vină Iulian Iancu şi nici PSD, dimpotrivă am văzut că PSD a rezolvat această Lege offshore şi onshore. Legea offshore e foarte bună pentru România”, a spus miercuri Ciolacu.

USR acuza PSD că propune un om promovat de ruși

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, să facă public avizul din partea SRI pentru numirea lui Iulian Iancu în fruntea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Moşteanu precizează într-un comunicat de presă că Iulian Iancu a fost respins în 2019 de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice pentru că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”.

„Iulian Iancu a fost intens promovat de propaganda rusească din România şi autor al legii offshore care a blocat timp de 3 ani începerea exploatării gazelor din Marea Neagră, acţiune care a accentuat dependenţa României de gazul rusesc. În 2019, preşedintele Klaus Iohannis i-a refuzat numirea în funcţia de vicepremier pentru teme economice acuzându-l că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”. Acum, în 2022, în plină criză energetică şi cu un război în plină desfăşurare la graniţele României, Iulian Iancu a devenit bun? Interesele cui le va servi el la conducerea ANRE?”, arăta USR într-un comunicat.

De asemenea, liderul deputaţilor USR susţine că Iulian Iancu a blocat ani de zile exploatarea gazelor din Marea Neagră. Candidatura lui Iulian Iancu urmează să fie supusă votului plenului reunit al Parlamentului.

Joi, USR Constanța a organizat o conferință de presă, iar senatorul Remus Negoi a vorbit despre acest subiect. Potrivit parlamentarului constănțean, Iulian Iancu a fost spălat de toate păcatele și acum este bun pentru o funcție atât de importantă:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “VIDEO Negoi (USR), despre „omul Gazprom”, Iulian Iancu, la șefia ANRE: „L-au „spălat” de toate păcatele, acum e foarte bun…”

  • joi, 9 iunie 2022 la 15:29
    Legătură permanentă

    Asta saracu abia vorbeste limba romana, nu mai zic nimic despre faptul ca acea comisie se numeste de industrii si servicii nu de energie dar trecem peste. Nu cred ca a inteles nimic din ce s-a intamplat ieri, a invatat poezia pe care o zice balbait aici…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *