VIDEO Muhscină, lovitură pentru PNL: CANDIDEAZĂ la Consiliul Județean! „Îmi asum inițiativa de a uni în jurul meu forțele de dreapta”

Fostul vicepreședinte al PNL Constanța (începând de luni) și fost consilier județean, Gheorghe Muhscină, a anunțat astăzi intenția de a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Ca orice demisionar care se respectă, Muhscină și-a început conferința de presă cu o acuzație care era de așteptat: PNL are blat cu PSD! Totodată, potrivit lui Muhscină, PNL și-a propus să piardă alegerile locale și, prin urmare, și-a prezentat demisia atât din funcția de vicepreședinte, cât și cea din simplu membru, întrucât el a renunțat până acum doar la funcții și niciodată la principii:

Ca o continuare a lansării de sâmbătă seară a lui Mohammad Murad pentru funcția de primar al Constanței, ca independent, Muhscină, membru al aceluiași grup politic, a anunțat că va candida tot ca independent pentru funcția de președinte al CJC:

Per ansamblu, Muhscină a arătat că nu el dezbină dreapta, ci PNL, care a ales un drum greșit și, prin urmare, a făcut un apel la forțele de dreapta pentru a i se alătura. Momentan cel puțin, i s-au alăturat fostul secretar general al PNL, Gabriela Stan; Ilie Zelca și Dragoș Drăgușin.

muhscina1

Gheorghe Muhscină a insistat pe ideea că PSD își pune oameni în PNL, după rețeta Uniunii Social-Liberale care a funcționat până în 2014. De atunci, asupra liberalilor planează constant, cu precădere în campaniile electorale, această suspiciune: PNL are înțelegeri pe sub masă cu PSD și aplică non-combat. Muhscină a preluat în discursul său electoral această experiență de tristă amintire a liberalilor și s-a străduit să demonstreze că și acum este… la fel:

Lui Dragomir o să-i cadă telefonul din mână

Partea amuzantă a acestei poziționări o reprezintă faptul că Muhscină este tocmai reprezentantul unui astfel de grup: asociat cu deputatul căzut din grațiile PNL, Robert Boroianu – atât din punct de vedere antreprenorial, cât și politic și Gheorghe Dragomir, fostul președinte al PNL Constanța, ambii fondatori ai USL la malul mării. Muhscină a arătat că tehnic îi va solicita sprijinul lui Boroianu în această campanie electorală, însă, spre amuzamentul general, a spus că „Dragomir nu știe, o să-i cadă telefonul din mână când o să vadă asta”.

În ciuda faptului că liberalii susțin că Muhscină nu prea călca pe la partid, fostul vicepreședinte al PNL a arătat că a condus o adevărată rebeliune pentru dreptate în Biroul Politic Județean, când a susținut că Vergil Chițac nu trebuie să fie desemnat pentru funcția de primar al Constanței:

Referitor la participarea la ședințele de partid, Muhscină s-a lăsat pe spate, și-a aruncat privirea în tavan și s-a străduit să își găsească cuvintele:

Scandalul dintre Gheorghe Muhscină și Vergil Chițac a început imediat după alegerile din 2016. Încă în grațiile PNL, Robert Boroianu a condus puciul anti Chițac, făcând cale liberă pentru Muhscină pentru funcția de președinte al organizației municipale, pe care senatorul o ocupa la momentul respectiv.

Fiind fiecare cu statutul lui, cei doi s-au luptat până când Chițac a fost îndepărtat, iar Muhscină a fost numit președinte al organizației, cu mențiunea că va fi candidatul partidului la alegerile locale din 2020. S-a mers atât de departe în acel moment, încât a fost falsificată până și adeziunea lui Muhscină, pentru ca acesta să preia funcția și Chițac să fie îndepărtat. Detalii AICI! Consilierul județean a rezistat pe funcție până în ianuarie 2018, când, fără susținere reală din partea partidului întrucât juca în tabăra Boroianu, a demisionat. De atunci, liniște totală. Muhscină și Chițac s-au întâlnit în preajma Crăciunului de anul trecut – la inițiativa fostului consilier județean, ca să clarifice o serie de lucruri. TOMIS NEWS a relatat pe scurt despre această întâlnire.

În ciuda avântului din cadrul conferinței de presă de luni, rezistența lui Muhscină a căzut de câteva ori, cea mai caraghioasă situație fiind legată de relația sa cu Ioan Talpeș, fost comunist, general, om politic și șef al SIE între 1992 – 1997. Muhscină a arătat că am avut doar o relație de familie și atât, însă în 2006 și 2007 el s-a regăsit printre liderii Uniunii Populare Social Creștine, formațiune politică înființată de Talpeș.

Revenind la alegerile locale, Gheorghe Muhscină face parte din tandemul cu Mohammad Murad. Dacă libanezul i-a executat pe liberali prin candidatura la Primăria Constanța, Muhscină încearcă aceeași rețetă la județ. De menționat este că acest scenariu se discuta încă din 2018, iar TOMIS NEWS a relatat în exclusivitate la momentul respectiv.

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța vor candida Marius Horia Țuțuianu – în funcție (PSD), Mihai Lupu (PNL), Remus Negoi (USR) și Răzvan Filipescu (PRO România).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.