VIDEO Muhscină, lovitură pentru PNL: CANDIDEAZĂ la Consiliul Județean! „Îmi asum inițiativa de a uni în jurul meu forțele de dreapta”

Fostul vicepreședinte al PNL Constanța (începând de luni) și fost consilier județean, Gheorghe Muhscină, a anunțat astăzi intenția de a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Ca orice demisionar care se respectă, Muhscină și-a început conferința de presă cu o acuzație care era de așteptat: PNL are blat cu PSD! Totodată, potrivit lui Muhscină, PNL și-a propus să piardă alegerile locale și, prin urmare, și-a prezentat demisia atât din funcția de vicepreședinte, cât și cea din simplu membru, întrucât el a renunțat până acum doar la funcții și niciodată la principii:

Ca o continuare a lansării de sâmbătă seară a lui Mohammad Murad pentru funcția de primar al Constanței, ca independent, Muhscină, membru al aceluiași grup politic, a anunțat că va candida tot ca independent pentru funcția de președinte al CJC:

Per ansamblu, Muhscină a arătat că nu el dezbină dreapta, ci PNL, care a ales un drum greșit și, prin urmare, a făcut un apel la forțele de dreapta pentru a i se alătura. Momentan cel puțin, i s-au alăturat fostul secretar general al PNL, Gabriela Stan; Ilie Zelca și Dragoș Drăgușin.

muhscina1

Gheorghe Muhscină a insistat pe ideea că PSD își pune oameni în PNL, după rețeta Uniunii Social-Liberale care a funcționat până în 2014. De atunci, asupra liberalilor planează constant, cu precădere în campaniile electorale, această suspiciune: PNL are înțelegeri pe sub masă cu PSD și aplică non-combat. Muhscină a preluat în discursul său electoral această experiență de tristă amintire a liberalilor și s-a străduit să demonstreze că și acum este… la fel:

Lui Dragomir o să-i cadă telefonul din mână

Partea amuzantă a acestei poziționări o reprezintă faptul că Muhscină este tocmai reprezentantul unui astfel de grup: asociat cu deputatul căzut din grațiile PNL, Robert Boroianu – atât din punct de vedere antreprenorial, cât și politic și Gheorghe Dragomir, fostul președinte al PNL Constanța, ambii fondatori ai USL la malul mării. Muhscină a arătat că tehnic îi va solicita sprijinul lui Boroianu în această campanie electorală, însă, spre amuzamentul general, a spus că „Dragomir nu știe, o să-i cadă telefonul din mână când o să vadă asta”.

În ciuda faptului că liberalii susțin că Muhscină nu prea călca pe la partid, fostul vicepreședinte al PNL a arătat că a condus o adevărată rebeliune pentru dreptate în Biroul Politic Județean, când a susținut că Vergil Chițac nu trebuie să fie desemnat pentru funcția de primar al Constanței:

Referitor la participarea la ședințele de partid, Muhscină s-a lăsat pe spate, și-a aruncat privirea în tavan și s-a străduit să își găsească cuvintele:

Scandalul dintre Gheorghe Muhscină și Vergil Chițac a început imediat după alegerile din 2016. Încă în grațiile PNL, Robert Boroianu a condus puciul anti Chițac, făcând cale liberă pentru Muhscină pentru funcția de președinte al organizației municipale, pe care senatorul o ocupa la momentul respectiv.

Fiind fiecare cu statutul lui, cei doi s-au luptat până când Chițac a fost îndepărtat, iar Muhscină a fost numit președinte al organizației, cu mențiunea că va fi candidatul partidului la alegerile locale din 2020. S-a mers atât de departe în acel moment, încât a fost falsificată până și adeziunea lui Muhscină, pentru ca acesta să preia funcția și Chițac să fie îndepărtat. Detalii AICI! Consilierul județean a rezistat pe funcție până în ianuarie 2018, când, fără susținere reală din partea partidului întrucât juca în tabăra Boroianu, a demisionat. De atunci, liniște totală. Muhscină și Chițac s-au întâlnit în preajma Crăciunului de anul trecut – la inițiativa fostului consilier județean, ca să clarifice o serie de lucruri. TOMIS NEWS a relatat pe scurt despre această întâlnire.

În ciuda avântului din cadrul conferinței de presă de luni, rezistența lui Muhscină a căzut de câteva ori, cea mai caraghioasă situație fiind legată de relația sa cu Ioan Talpeș, fost comunist, general, om politic și șef al SIE între 1992 – 1997. Muhscină a arătat că am avut doar o relație de familie și atât, însă în 2006 și 2007 el s-a regăsit printre liderii Uniunii Populare Social Creștine, formațiune politică înființată de Talpeș.

Revenind la alegerile locale, Gheorghe Muhscină face parte din tandemul cu Mohammad Murad. Dacă libanezul i-a executat pe liberali prin candidatura la Primăria Constanța, Muhscină încearcă aceeași rețetă la județ. De menționat este că acest scenariu se discuta încă din 2018, iar TOMIS NEWS a relatat în exclusivitate la momentul respectiv.

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța vor candida Marius Horia Țuțuianu – în funcție (PSD), Mihai Lupu (PNL), Remus Negoi (USR) și Răzvan Filipescu (PRO România).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *