VIDEO Miting de solidaritate cu Ucraina, la Constanța. Primarul Chițac: „Cel mai nobil sentiment din lume este generozitatea față de străini. Slavă Ucrainei!”

Un miting de solidaritate cu poporul ucrainean a avut loc sâmbătă, la Constanța. Evenimentul a fost precedat, de la 10:30, de ședința solemnă a Consiliului Local al municipiului Constanța. Agenda Ședinței solemne a fost următoarea:

  • Adoptarea simbolică a Declarației de sprijin și solidaritate cu Ucraina și cu partenerii municipali din Ucraina
  • Adoptarea simbolică a Declarației de sprijin și solidaritate cu Republica Moldova și cu partenerii municipali din Republica Moldova
1
2

Ulterior, de la 12:00, pe platoul din fața sediului Prefecturii Constanța, câteva sute de constănțeni s-au adunat pentru a-și exprima solidaritatea cu Ucraina, în cadrul unei ample inițiative de sprijin care are loc concomitent în marile orașe din Europa. De altfel, acțiunea de solidaritate este organizată la inițiativa lui Dario Nardella, președintele Eurocities și primarul Florenței și cu susținerea conducerii Asociației Muncipiilor din România.

La mitingul de sâmbătă, alături de angajați ai Primăriei și ai regiilor și societăților subordonate, consilieri locali și județeni, o prezență consistentă a reprezentat-o comunitatea tătară, de altfel la prezidiu fiind și președintele UDTTMR, Gelil Eserghep. De asemenea, pe străzile laterale au fost sesizate mai multe autocare ale companiei Metropolitan, coordonată de Eserghep.

miting ucraina prefectura 3
miting ucraina prefectura

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a adresat constănțenilor adunați sâmbătă la prefectură și i-a îndemnat să își păstreze empatia din ultimele două săptămâni, pentru cel mai nobil sentiment din lume este generozitatea față de străini, mai ales când aceștia sunt loviți de agresorii ruși.

Primarul Chițac a anunțat și faptul că a denunțat parteneriatele ipocrite cu orașele din Federația Rusă, respectiv Sankt Petersburg și Novorossylsk:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *