VIDEO Ministerul Afacerilor Interne, mobilizat pentru noaptea dintre ani. Vela a făcut iar show în videoconferința cu prefecții: „Necazul vine singur, nu ne întreabă. Infractorii nu au concediu, nici odihnă”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a convocat marți dimineață pe prefecții și șefii structurilor de forță din toată țara, pentru coordonarea activităților și dispunerea de măsuri specifice sezonului rece. Fiind ultima zi din an și fără evenimente meteorologice deosebite, discuțiile s-au concentrat în special pe evenimentele publice prilejuite de… Revelion. Alături de Vela au mai participat chestorul de Poliție, secretarul de stat Bogdan Despescu; secretarul de stat Raed Arafat și Gheorghe Sorescu, secretar de stat numit ieri în funcție și responsabil de relația cu Instituțiile Prefectului.

La Constanța, au participat prefectul George Niculescu, numit ieri în această funcție, alături de șefii structurilor teritoriale ale MAI din județ – IPJ, ISU, IJJ, Gruparea Mobilă „Tomis” ș.a., dar și directorii deconcentratelor.

CITEȘTE ȘI:

Astfel, în toată țara, MAI a mobilizat 21.500 de lucrători – ofițeri, subofițeri și alte cadre. Vela, în cadrul videoconferinței, le-a solicitat prefecților și șefilor structurilor teritoriale ale ministerului să lucreze exact ca structura centrală: la foc continuu.

„Fiecare dintre dumneavoastră – toate județele sunteți parte din acest întreg al misiunilor naționale – trebuie să vă faceți datoria și să coordonați foarte bine tot ceea ce ține de misiunile specifice, de fluență a traficului, de informare a cetățenilor, de planificare eficientă a resurselor umane, să dimensionați exact și corect dispozitivele și, în mod esențial, vă atrag atenția! De Crăciun au fost evenimente pe acest palier: să preveniți și să combateți comercializarea ilegală a articolelor pirotehnice. Aveți temei legal, doar trebuie să interveniți în mod operativ. După Sărbători, în acest weekend, trebuie să fiți foarte atenți la traficul de persoane și traficul auto în punctele de trecere a frontierei. Să fiți atenți și la eficientizarea parteneriatului cu celelalte instituții: de la Poliția Locală până la reprezentanții din Vamă sau alți parteneri. Să fiți pregătiți, cei de la Inspectoratele județene, pentru situații de urgență. (…) În minister se lucrează la foc continuu, colegii din centrul de coordonare și monitorizare sunt la datorie și trebuie să raportați pe cale ierarhică toate evenimentele și incidentele și măsurile pe care le-ați luat! Îmi doresc ca așa cum ați organizat alegerile prezidențiale, fără fapte contravenționale, și această perioadă de Revelion și concediu să fie o perioadă în care avem mai puține evenimente, accidente, incidente, față de anii anteriori. Necazul nu ne întreabă, vine singur, noi trebuie să fim pregătiți cu măsuri urgente. Cei care se ocupă de fărădelegi – infractori, hoții – nu au concediu, sărbătoare, nici odihnă”, a spus Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul a avut o solicitare specială pentru inspectorii șefi ai inspectoratelor de Poliție, aceștia având misiunea să își facă polițiștii din subordine… cât mai vizibili, pentru prevenție.

„Consola pornită și luminile albastre de atenționare să fie vizibile pentru toți cetățenii, pentru toți participanții la trafic! Prezența în stradă, prevenția este cheia! Degeaba se duc 10 echipaje după ce a avut loc un accident, prefer să nu aibă loc acel accident și 10 echipaje să fie vizibile acolo unde au misiunea de a patrula, veghea și de a coordona traficul”, a mai spus Vela.

CITEȘTE ȘI:

În județul Constanța, vor avea loc în această noapte două evenimente publice: Revelionul în Piața Ovidiu din municipiul Constanța și un eveniment similar la Cernavodă. Despre mobilizarea forțelor de ordine pentru aceste evenimente, prefectul Niculescu i-a raportat ministrului Vela:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *