VIDEO Maia Sandu, la Adunarea Generală a ONU: „Cerem RETRAGEREA trupelor ruse din Transnistria!”

https://www.youtube.com/watch?v=Bzh9zNrCosY

Rusia trebuie să-și retragă trupele din regiunea transnistreană, iar depozitul de muniții de la Cobasna trebuie distrus, a declarat șefa statului Maia Sandu în cadrul discursului ținut în fața plenului Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

În 1992 ne-am confruntat cu un război tragic în regiunea transnistreană din țara noastră. De trei decenii încercăm să reparăm consecințele acelui conflict și să reintegrăm țara noastră. Prezența ilegală a trupelor ruse în regiunea transnistreană are efecte negative asupra unității și a securității în țara noastră. Cerem retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse și distrugerea munițiilor de la depozitul de la Cobasna”, a spus Maia Sandu.

Președintele a declarat că invazia din Ucraina afectează Moldova, atât din punct de vedere economic, cât și a securității energetice. Ea a menționat însă că în pofida acestor provocări, țara noastră va continua să implementeze reforme menite să aducă Moldova în marea familie a Uniunii Europene.

Republica Moldova este o țară care își dorește pacea, reprezint o țară care își dorește pacea. Reprezint cetățenii Moldovei, care indiferent de ce limbă pe care o vorbim – română, rusă, ucraineană sau găgăuză, indiferent de preferințele politice indiferent unde locuim pe malul stâng sau drept al Nistrului, cu toții ne dorim pace. Suntem determinați să aducem Moldova în Uniunea Europeană, astfel încât fiecare moldovean să aibă standarte moderne și mai multe oportunități economice acasă.  Aceasta este unica cale ca să se dezvolte ca o democrație consolidată în aceste timpuri grele”, a spus Maia Sandu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *