VIDEO Macaraua abandonată de 12 ani, gata să cadă peste… case. Andrei Popescu: „ISC mi-a spus că nu are benzină să vină la fața locului…”

O macara de 20 de metri înălţime a căzut joi pe un şantier de construcţie şi pe case din zonă, în estul Londrei, omorând o persoană şi rănind alte patru. Este ceea ce s-ar putea întâmpla chiar în orașul Constanța, poate mai grav, întrucât macaraua despre care urmează să vorbim are peste 30 de metri înălțime.

Omul de afaceri Dan Adamescu a avut o investiție pe strada Duiliu Zamfirescu din oraș. Decesul acestuia din 2017 a oprit, temporar, mai multe investiții aflate în derulare, însă fiul acestuia, Alexander Adamescu, a preluat afacerile. Stabilit în Londra din 2013, moștenitorul a început să aibă serioase probleme cu legea în Marea Britanie, fiind închis în 2018. Astfel, investiția din Constanța a fost complet oprită, iar macaraua din șantier a fost abandonată.

Din 2008, macaraua de pe str. Duiliu Zamfirescu dă fiori locuitorilor din zonă, fiind vorba despre un bloc de două etaje și mai multe case, practic zeci de familii, care stau cu inima cât un purice de fiecare dată când bate vântul. La cea mai mică adiere, brațul macaralei se învârte spectaculos, marele noroc al locuitorilor cartierului fiind că aceasta, la momentul abandonării, a fost deblocată și tocmai învârtirea acesteia o ține pe picioare. Altfel, s-ar fi prăbușit de mult, sub ochii indiferenți ai mai multor instituții – o spunem foarte clar: incompetente! Pentru că despre incompetență este vorba. Consilierul local independent, Andrei Popescu, s-a adresat mai multor autorități cu privire la această macara și, printre răspunsuri, cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții au spus că… nu au benzină pentru mașini, ca să se deplaseze la fața locului:

Macaraua turn este deținută de SC Baumeister Utilaje Echipamente SRL, fiind contractată pentru lucrarea firmei cu nume ironic, dat fiind contextul: SC Sigur Industrial Construct SRL. Primăria Constanța a eliberat în 2008 autorizațiile de construcție pentru complexul rezidențial S+P+5E+6E, iar din 2013 au început somațiile pentru desființarea macaralei. Inutil, evident. Astfel, a fost demarată procedura de selectare a agenților economici care să desființeze macaraua și, până în prezent, au fost selectate patru societăți specializate. Până la clarificarea procedurilor administrative, locuitorii de pe Duiliu Zamfirescu se roagă, zi de zi, să nu cadă macaraua peste ei.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *