VIDEO Lupu (CJC) a RETRAS din nou de pe ordinea de zi proiectul privind transportul județean

Consilierii județeni s-au reunit astăzi în ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța, pentru a dezbate cele șase proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi și alte șase pe ordinea suplimentară. Consilierii județeni s-au reunit astăzi în ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța, pentru a dezbate cele șase proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi și alte șase pe ordinea suplimentară.

Cel mai arzător subiect, privind aprobarea Studiului de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluțiilor optime de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean, prin curse regulate la nivelul județului Constanța, a fost retras de pe ordinea de zi, motivat de faptul că „nu sunt îndeplinite prevederile articolului 136 alineatul 8, lipsesc rapoartele compartimentelor de resort din cadrul aparatului de specialitate și avizele comisiilor de specialitate, nefiind timp fizic necesar pentru întocmirea acestora, ca urmare a completărilor solicitate în urma dezbaterilor publice”.

Totodată, proiectul cu privire la modificarea Anexei A la H.C.J. Constanța nr.88/21.04.2021, privind aprobarea Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pe anul 2021, finanțate din bugetul Județului Constanța a fost aprobat în urma ședinței de astăzi. Acesta nu a prevăzut modificarea valorii totale a programului, ci numai corecturi cu privire la lucrările executate pe drumurile județene, plus o completare a listei de materiale necesare derulării în bune condiții a acestui program.

Amintim că proiectul privind transportul județean este unul cu cântec de ceva vreme. Înainte de ședința de astăzi, Asociația Elevilor din Constanța – formațiune care duce lupte grele în acest sens – a solicitat consilierilor județeni să nu adopte proiectul în forma actuală, amenințând cu… plângeri penale:

Urmează să fie adoptat un proiect care nu respectă legislația actuală, și care nu va asigura gratuitatea elevilor la transportul gratuit, dorindu-se încălcarea drepturilor elevilor în continuare, după 9 luni de prejudiciu. Mai mult, proiectul prezintă lacune inclusiv la nivelul traseelor, existând multiple rute ce au o frecvență redusă, îngreunând accesul elevilor la educație, sau rute care au ultima cursă ce pleacă înainte ca elevii să termine orele de curs, fapt semnalat inclusiv de către unități de învățământ din județ. În contextul votării proiectului în forma actuală, fără a modifica traseele în așa fel încât elevii să aibă curse accesibile programului de curs, există riscul ca aceștia să fie nevoiți să apeleze la metode ce le pun viața în pericol pentru a ajunge la școală, precum cursele la ocazie, sau chiar să recurgă la abandon școlar. În lipsa includerii unor prevederi ce vizează asigurarea transportului gratuit, elevii vor fi în continuare prejudiciați, iar Consiliul Județean va încălca legea în continuare. Solicităm ferm tuturor Consilierilor Județeni să nu voteze proiectul în forma actuală. În cazul în care proiectul va fi adoptat, AEC va depune plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele fiecărui consilieri ce l-a votat!”, au transmis reprezentanții AEC.

De asemenea, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a transmis miercuri dimineață faptul că solicită reanalizarea întregului proiect:

Consiliul Județean Constanța intenționează reducerea numărului de microbuze și autobuze care să deservească transportul public de persoane între Năvodari și Constanța. Documentul, a cărui reanalizare o solicităm, prevede ca transportul să se realizeze cu 5 autobuze cu o capacitate mai mare de 23 de locuri și 6 microbuze cu o capacitate mai mică de 22 de locuri. Asta în condițiile în care, în prezent, același serviciu de transport se desfășoară cu 24 de microbuze și 11 autobuze. Apelăm la responsabilitatea consilierilor județeni și solicităm o analiză mai amplă a acestui proiect și modificarea lui, cel puțin în ceea ce privește transportul pe ruta Năvodari-Constanța, pentru a corespunde nevoilor populației orașului nostru. Solicităm suplimentarea mijloacelor de transport, nicidecum reducerea lor”, a transmis Florin Chelaru.

Proiectul de hotărâre este unul cu dedicație pentru consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, respectiv Gelil Eserghep. Transportator de renume în județ, Eserghep se pregătește să primească pe tavă transportul județean, numai că Lupu nu reușește să găsească portița care-l scapă de procuratură, retragerea proiectului de astăzi fiind… a patra în acest sens. Ședința a fost din nou în format de videoconferință, întrucât Lupu refuză să se confrunte și să fie abordat de asociații și mass-media.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „VIDEO Lupu (CJC) a RETRAS din nou de pe ordinea de zi proiectul privind transportul județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *