VIDEO Lui Stelian Ion i s-a pus pata pe Monumentul Victoriei: „Trebuie să scăpăm de o RELICVĂ a socialismului”

Candidatul Alianței USR – PLUS pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Stelian Ion, a lansat duminică programul electoral. Cu acest prilej, la capitolul cultură, Stelian Ion a vorbit despre înființarea de la zero a unui teatru municipal, emblematic pentru oraș. În acest sens, candidatul a arătat că locația încă rămâne supusă dezbaterii publice, însă una posibilă ar putea fi în Parcul Arheologic, pe locul statuii Monumentul Victoriei, pe care o apreciază ca fiind o relicvă a socialismului și care nu mai are de ce să fie asociată cu Constanța:

Statuia Monumentul Victoriei a fost dezvelită la 25 octombrie 1968, fiind cu adevărat un monument al socialismului. La dezvelire a vorbit și vicepreședintele comitetului de stat pentru cultură și artă – Ion Moraru, care a spus că „monumentul pe care-l dezvelim este, în același timp, al victoriei socialismului, visul de aur al întregii omeniri, vis pe care îl trăim aievea”. Data de 25 octombrie marchează momentul în care Armata Română, în 1944, alături de Armata Roșie, a eliberat ultimul oraș românesc – Carei.

monumentul victoriei

Statuia a fost realizată de sculptorul Boris Caragea – sculptor oficial al regimului comunist și, de altfel, întregul parc arheologic a fost amenajat după planurile sale. După Revoluție, s-a tot vorbit de demolarea statuii, însă nu s-a concretizat nimic în acest sens.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *