VIDEO Liberalii constănțeni își pierd răbdarea cu Drulă (Transporturi)! Huțucă: „Zeci de mii de constănțeni și milioane de români suferă dacă problema nu se rezolvă REPEDE!”

Sunt tensiuni mari între PNL Constanța și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, de mai multă vreme. Ciocniri au avut loc în mai multe zone, însă una în mod special: pe Alternativa Techirghiol, drumul alternativ spre sudul litoralului, susținut de liberalii constănțeni, pe care l-au propus la cheie în PNRR și, s-o spunem pe-aia dreaptă, Drulă l-a trântit în respectiva finanțare. De asemenea, o altă ciocnire încă se duce pe eliminarea taxei de pod peste Dunăre pentru dobrogeni, de care Drulă – printr-o inexplicabilă aroganță – nici nu vrea să audă. Pe acest subiect, se vor mai duce lupte grele în perioada următoare.

Revenind la drumul spre sudul litoralului, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a ținut să-i arate lui Drulă ca la proști: o filmare scurtă, care demonstrează coșmarul rutier. Astfel, Huțucă îi explică ministrului că problema trebuie rezolvată repede, pentru că zeci de mii de constănțeni și milioane de români suferă, întrucât Drulă reformează atât de tare transporturile încât se merge bară la bară kilometri întregi, cu nervii de rigoare:

Domnule ministru, vă invit în orice zi doriți dumneavoastră să facem împreună un drum între Constanța și Mangalia. Veți vedea că în Eforie Nord drumul se blochează și oamenii sunt obligați să stea în mașini între o oră și două ore, pe un traseu ce poate fi parcurs în 20 de minute. Mii de mașini stau bară la bară, într-o coadă ce poate atinge între 3 și 10 kilometri. Din păcate, de aceste lucruri suferă toți românii. Pe de o parte suferă românii din toată țara care vin în vacanță pe litoralul românesc, dar suferă și constănțenii care sunt obligați să facă zilnic acest drum pentru a ajunge la muncă sau pentru a rezolva diferite probleme. În plus, este afectat fluxul economic pe întreg litoralul românesc, căci pe aici trec zilnic sute de transporturi care deservesc hotelurile, restaurantele și barurile de pe litoral. Guvernarea liberală a făcut anul trecut un studiu de fezabilitate excelent și chiar un proiect pentru construcția a ceea ce presa a numit „Varianta Techirghiol”. Aceasta se desprinde din autostrada de centură a Constanței, A4, trece prin apropierea localităților Agigea, Techirghiol, Movilița, Biruința, Moșneni, Dulcești și se închide la intersecția cu DN 39, la sud de localitatea 23 August. Studiul demonstra clar că acest traseu este cel mai avantajos din punct de vedere tehnic, financiar, social și economic. În plus, traseul este cel mai bun și din punct de vedere al impactului pentru mediu! (…) Ați primit acest proiect la cheie, fapt recunoscut chiar de dumneavoastră. În primele zile de mandat ne-ați promis că veți continua acest proiect și că îi înțelegeți importanța, și că îl veți include în PNRR. Acum însă, ne spuneți că nu ați inclus acest proiect în PNRR, fără a ne da însă nicio explicație logică. Domnule ministru, zeci de mii de constănțeni și milioane de români suferă și vor suferi în continuare, dacă nu rezolvăm cât mai repede problema! Vă aștept pe teren pentru a vedea cu adevărat importanța acestui drum și pentru a lua cele mai bune decizii pentru români!”, a transmis Bogdan Huțucă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.