VIDEO Liberalii au uitat că primarul de la Medgidia a luat partidele la rând și l-au înregimentat: Vrabie, președinte PNL Medgidia! Huțucă: „Poziționarea ca adversari politici nu face bine nimănui!”

Liberalii constănțeni radiază de fericire, întrucât un primar de municipiu, Valentin Vrabie de la Medgidia, s-a înregimentat în rândurile lor, în plină campanie electorală și cu bătaie lungă până la alegerile locale de anul viitor.

De mai multe zile se vorbește de adeziunea lui Vrabie la PNL, iar aceasta s-a concretizat luni, când Biroul Politic Județean al liberalilor a validat-o. Ulterior, a urmat o conferință de presă condusă de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă și care i-a avut alături pe, evident, Valentin Vrabie și primarul localității Poarta Albă, Vasile Delicoti.

CITEȘTE ȘI:

„După cum bine știți, filiala PNL Constanța are un specific: absolut toate deciziile se iau cu consultarea tuturor liderilor, toate deciziile se iau în echipă, iar printre liderii PNL, alături de președinții de organizații, consilieri județeni și locali, se află dinamica PNL. Un lucru comun pentru toți primarii PNL este capacitatea de a demonstra în tot ceea ce înseamnă administrație publică locală. Din punctul nostru de vedere, domnul primar Vrabie Valentin a demonstrat deja ceea ce înseamnă administrație, la Medgidia, cel puțin în ceea ce privește atragerea surselor de finanțare, a scăderii gradului de îndatorare, promovarea proiectelor de investiții cu privire la educație, sănătate, în domeniul sportului. În opinia noastră, poziționarea PNL și a domnului primar pe poziții de adversari politici nu face bine nimănui și, în primul rând, nu face bine organizației și cetățenilor din cadrul localității Medgidia”, a spus Bogdan Huțucă.

Valentin Vrabie este exemplul clar pentru ceea ce folclorul politic numește traseist politic. De la PSD la M10 și de la ALDE la cât pe-aci în PRO România, Vrabie s-a trezit dintr-o dată, după o altă perioadă zisă și independentă, lovit de mirajul brătienist. Astfel, Vrabie este, de luni, liberal. În discursul său, primarul de la Medgidia a uitat să enumere numărul partidelor unde și-a depus adeziunea de-a lungul anilor și s-a limitat la realizările de la Peștera și Medgidia.

„Am fost primar în comuna Peștera, în două mandate, din 2008 până în 2016, acea comună am luat-o în condiții economice, sociale, culturale zero, în sensul că era 70% abandon școlar după clasa a VIII-a, 50% șomaj, 10% asistați sociali (sic!), investiții zero, nu mai spun că comuna (sic!) arăta, am și avut inspirația să fac niște filme și niște poze în acea perioadă, că altfel probabil că nu m-ar fi crezut multă lume, pot dovedi că era, la propriu, acoperită de gunoaie și arăta așa ca o localitate de mult uitată. Am reușit să reduc abandonul școlar: zero, șomaj: zero, adică în comuna Peștera nu mai există problema asta a locurilor de muncă, asistați sociali (sic!) din 10% au rămas doar câteva cazuri care sunt clar pe probleme de sănătate și, în 2016, am candidat la municipiul Medgidia, independent, am fost votat de medgidieni cu peste 60%. Pot să descriu și acolo o situație complicată, pentru că acolo erau multe interese transpartinice, acuma nu un partid sau altul ci cei care conduc aceste grupuri, care și-au infiltrat în toate partidele politice reprezentanții. În 2016, când am preluat-o, era un oraș cu conturile blocate, cu zeci de procese în care era implicată UAT și datorii până în 2030. Spitalul era, la fel, cu conturile blocate, datorii exorbitante. (…) De sport nu putea fi vorba și acum, după doi-trei ani, pot să spun: am văzut prin presă câteva lucruri legat de fondurile de la Medgidia, care nu sunt reale, nu știu de unde s-au luat informările, cine vrea să ofere informații corecte poate să întrebe și persoana care este cuprinsă în articolul respectiv. Medgidia, la ora aceasta, are 25 de milioane de euro atrași în desfășurare pentru 2019”, a spus Valentin Vrabie.

Trebuie precizat că liberalii au fost vizibil emoționați, ca niciodată, în cadrul conferinței de luni, Vrabie fiind cunoscut nu doar ca plimbăreț politic, ci și ca un adept al violenței verbale gratuite și inspirată de aburii bahici, ceea ce le-ar aduce mai degrabă minusuri decât plusuri. Astfel, Huțucă s-a străduit să dreagă busuiocul cu privire la aceste caracteristici:

Potrivit lui Vrabie, el a fost propus de veșnicul recrutor de serviciu al PNL, primarul de la 23 August, Mugur Mitrana.

În concluzie, Valentin Vrabie, odată cu înscrierea în PNL, va fi și președintele interimar al PNL Medgidia.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.