VIDEO Liberalii au căzut în capcană la CJC: debusolați și amețiți, au respins propunerea colegului Baisan privind banii pentru primării și au votat cot la cot cu PSD

Am relatat în dese rânduri că cine are o viață liniștită și vrea neapărat să și-o strice își poate depune adeziune la PNL Constanța. Este locul în care colegii se înjură între ei, se abandonează, se trădează, totul pentru interesul personal și de moment. Circoteca internă și dezgustătoare din PNL Constanța se revarsă și în Consiliul Județean, unde unii strigă „hăis” și alții „cea”.

Consilierul județean liberal Remus Cristy Baisan a avut o problemă cu modul în care CJC a distribuit banii pentru localitățile din județ, iar Robert Boroianu, liderul de grup pe atunci, a dres-o cu „nu avem nimic de reproșat, așa am negociat”. Baisan nu s-a lăsat convins de această abordare, trădătoare în opinia sa și a apăsat pe pedală. Astfel, în luna noiembrie, Baisan s-a dus cu avocații la președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu și i-a lăsat, în scris, o amenințare de toată isprava: retragi hotărârea de consiliu sau mergem, de mânuță, în instanță.

Potrivit lui Baisan, banii au fost alocați incorect pentru primăriile din județ. Între timp, Boroianu a fost ales parlamentar și frâiele consilierilor județeni liberali au fost preluate de George Muhscină, care a continuat politica lui Boroianu.

Între timp, primăriile din județ s-au aflat în ipostaza în care ar fi putut să returneze sumele alocate de Consiliul Județean prin HCJ 294/2016 pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locala si pentru susținerea proiectelor de infrastructura care necesitau cofinanțare pentru anul 2016.

Potrivit CJC, partidul Național Liberal Constanța, prin consilierul județean Remus Cristy Baisan, împreună cu alți membri PNL, Dumitru Moinescu, Ion Mocanu, Nicolae Crăciun au depus la registratura Consiliului Județean Constanța o cerere de revocare în tot a HCJ 294/2016 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locala și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2016, astfel demarând procedura preliminară atacării în contencios administrativ a hotărârii de consiliu.

CJC a transmis pe 8 decembrie  către toate primăriile din județ o informare potrivit căreia unitățile administrativ teritoriale vor fi obligate să retruneze banii alocați în luna octombrie, dacă instanța va decide anularea HCJ 294/2016.

Circ în ședința Consiliului Județean. Palaz a dat cu liberalii de toți pereții

Marți, în cadrul ședinței CJC, ultima din acest an, circul s-a reluat. Pe ordinea de zi figura proiectul de hotărâre privind „prezentarea cererii de revocare a HCJ nr. 294/25.10.2016”, formulată de Baisan.

Baisan

Redăm dialogul spumos dintre Remus Cristy Baisan, președintele CJC, Marius-Horia Țuțuianu; vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz și liberalul George Muhscină, care a făcut tot posibilul ca să își îngroape colegul de partid și să dea dreptate PSD. Iată ce-a ieșit:

Baisan: Bună ziua și felicitări pentru rezultatele obținute la alegerile parlamentare!

Țuțuianu: Mulțumim, ați avut o campanie frumoasă…

Baisan: Aș vrea să punctez faptul că acest rezultat afectează spre deloc activitatea noastră din județ, suntem același număr de consilieri, cu aceleași responsabilități, dacă acest rezultat afectează cu ceva probabil afectează poziția în care PMP este la ora actuală, ținând cont de ceea ce am văzut că s-a întâmplat ieri, așa că domnule Palaz, oricând doriți, trei bănci le găsiți oricând în rândurile opoziției CJ.

Țuțuianu: Vorbim de proiectul de hotărâre nr. 25 sau de domnul Palaz și PMP?

Palaz: Știu că plângeți, dar în PMP și în organizația Constanța sunt oameni serioși și ceea ce promit merg până la capăt! Să nu uitați că în ultima ședință de CJ, înainte de alegeri, domnul Robert Boroianu a spus că suntem prea neînsemnați ca să luați de seamă, mulțumesc!

Baisan: Referitor la cererea de revocare a hotărârii de CJ, la momentul la care acest proiect de hotărâre a trecut consider că sumele care trebuie împărțite să nu planeze niciodată suspiciunea că ar fi o împărțire arbitrară.

Palaz: Mai departe, dacă se va merge pe anularea acestei hotărâri, să nu își imagineze cineva că mergem pe compensări de sume, că pe banul public nu faci compensări, toți care au primit banii vor trebui să îi dea înapoi la CJC! Din punctul meu de vedere, notificarea e făcută de PNL! Toți cei care ați semnat acolo sunteți din PNL! Responsabilitatea acestei blocări a bugetului trebuie să vi-o asumați! Joaca aceasta de a pune un om să meargă, apoi să aveți alte poziții, credeți-ne că îngreunați activitatea CJC! Dacă sunt 16 consilieri nu putem pentru fiecare cum consideră! Nu mă așteptam să împingeți în derizoriu o responsabilitate politică așa de mare! Nu vă supărați, dar decontați politic!

Țuțuianu: PNL a votat „pentru” în bloc…

Muhscină: Punctul de vedere al PNL a fost exprimat prin votul care a fost dat la acel moment, își va menține același vot și azi, vom vota „împotriva” revocării, dar aș vrea să se rămână pe cele două componente: s-a pornit de la discuția să se scape de metehnele trecutului privind felul în care se împărțeau banii, s-a pus în aplicare, într-o oarecare măsură este subiectivă, dar va trebui s-o facem obiectivă. Mai e un semnal de alarmă, anume ca notele de fundamentare să fie făcute temeinic.

Muhscina 2

Țuțuianu: Haideți să nu ducem în derizoriu activitatea CJC și mă refer la anumite persoane de la PNL, vă mulțumesc!

Baisan: Ceea ce dumneavoastră faceți la momentul actual: puneți PNL, care nu este parte din această cerere, să ia niște decizii în dreptul unei firme de avocatură și al unor cetățeni ai acestui județ, care sunt nemulțumiți! Despre asta este vorba în această alocare de bani: despre nevoie!

Palaz: Dumneavoastră, până la urmă, vă abțineți la acest proiect? Că nu am înțeles…

Baisan: Ce votați la momentul acesta?

Palaz: Dacă revocăm hotărârea sau nu, e simplu!

Într-un final, Claudiu Palaz a propus introducerea unui amendament privind „revocarea cererii domnului Baisan”, care a fost adoptat, apoi votarea întregului proiect de hotărâre, perioadă în care liberalii nu au înțeles nimic și s-au dezmeticit după ce au votat în bloc cu PSD, ALDE și PMP, spre amuzamentul vicepreședintelui CJC. Abandonat de colegii conduși de Muhscină, Baisan a stat cu mâinile în sân la tot acest spectacol și s-a „abținut” la vot.

CJC 36

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.