Spread the love

Partidul Național Liberal a organizat, duminică, Întâlnirea Regională Sud-Est, la Pavilionul Expozițional și la care au participat sute de membri ai partidului, zeci de aleși locali din județele Constanța, Buzău, Brăila, Tulcea și Galați și candidații la alegerile pentru Parlamentul European. Practic, aceasta a fost și ideea: lansarea candidaților pentru alegerile din 26 mai.

După 10:30, participanții și-au ocupat locurile, iar evenimentul propriu-zis a început la 12:00, odată cu intrarea liderilor partidului: președintele PNL, Ludovic Orban; secretarul general al PNL, Robert Sighiartău; alți lideri naționali, candidații la europarlamentare și gazda, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Raluca Turcan și-au făcut o intrare triumfală, iar cuvântul de deschidere a aparținut secretarului general al partidului.

„Niciodată în ultimii 30 de ani România nu a fost mai batjocorită ca acum! (…) Totul în jurul românilor este o mare minciună, un tablou sumbru, în care oamenii sunt amenințați, terorizați. A sosit timpul să punem capăt acestei minciuni. Urmașii comuniștilor nu pot să dea lecții de patriotism! (…) Bunii români nu terfelesc ca Dragnea imaginea României în Europa, bunii construiesc și lasă în urma lor autostrăzi, școli, spitale, nu jaf și pustiire, cum a lăsat Dragnea în Teleorman și acum în România! (…) România viitorului este țara la care visăm fiecare dintre noi. Trebuie să fie locul în care ne place să trăim, din care oamenii nu mai pleacă!”, a spus Robert Sighiartău.

Robert Sighiartău

Huțucă: „Românii pleacă din țară, de parcă am fi în stare de asediu!”

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a puncat faptul că județul Constanța, invidiat în țară în urmă cu trei decenii, astăzi nu se ridică la nivelurile așteptate, fiind bolnav din cauza administrării social-democrate.

„PSD-iștilor le este frică să iasă pe stradă, se ascund de români, iar românii pleacă tot mai mulți din țară, de parcă am fi în stare de asediu. Nu mai există nici o urmă de îndoială: PSD și ALDE sunt incompatibile cu democrația, statul de drept, eliminarea lor de la putere este o datorie patriotică! Noi, liberalii, am demonstrat că se poate și altfel. Avem exemplul președintelui Iohannis, cea mai bună garanție pentru o Românie euroatlantică, avem mulți primari – buna guvernare locală și banii europeni au dezvoltat aceste localități, au generat bunăstare pentru locuitori. (…) Primul lucru pe care îl vom face la guvernare va fi să punem interesele românilor mai presus de orice, vom câștiga încrederea investitorilor, vom demonstra cu fondurile europene se transformă în sănătate, educație, kilometri de autostrada. Românii plecați acum în diaspora vor locui în România și vor munci pentru dezvoltarea României!”, a spus Bogdan Huțucă.

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă

Mai multe, despre Constanța:

Scupra s-a întâlnit cu „domnul Werner” și s-a dezlănțuit pe Făgădău

După președintele PNL Constanța, a luat cuvântul primarul orașului Ovidiu, George Scupra, care s-a năpustit împotriva primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău. În final, Scupra a încercat o glumă, susținând că, dacă președintele PSD, Liviu Dragnea, își caută naș, la alegerile din 26 mai liberalii trebuie să fie nașii social-democraților.

„M-am întâlnit cu președintele României, domnul Werner, care mi-a spus că primarii PNL sunt cei mai eficienți. Zilele acestea am avut discuții cu colegii mei primari din județul Constanța: Eforie, Techirghiol, Mangalia, Poarta Albă, Cernavodă, Mihail Kogălniceanu și așa mai departe; suntem mulți, foarte puternici. Astăzi transpun doar două cifre: primarii PNL din 2016 până astăzi au atras 104,5 milioane de euro! Media este de 630 euro/locuitor! La municipiul Constanța, ne-a dat cifra zero! Zero infrastructură, sănătate, patrimoniu, spații verzi, aceasta este cifra orașului Constanța! (…) Am văzut sloganul lor, da, este adevărat, Constanța merită mult mai mult decât zero fonduri europene atrase! (…) Înțeleg că se caută naș, haideți la alegerile astea să fim noi „nașii” lor!”, a spus George Scupra.

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra

Au mai vorbit Ilie Ștefan, George Stângă, Vlad Nistor sau vicepreședintele regional Victor Paul Dobre, care i-a mulțumit lui Huțucă pentru organizare.

„Îi primim pe liderii PNL la Constanța, cel mai puternic județ al regiunii, dar care are doar jumătate din PIB-ul Bucureștiului, iar celelalte județe sunt la jumătatea Constanței. În această regiune sunt zone cu sărăcie endemică. Din 30 de ani, 22 socialiștii au condus țara, dar aici mai mult timp și se cunoaște! PSD a semănat ajutoare sociale și a cules voturi!”, a spus Victor Paul Dobre.

Victor Paul Dobre

Bușoi: „PSD nu a investit în sănătate, cea mai mare crimă!”

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, a amintit faptul că PSD a eșuat în a construi cele opt spitale regionale promise, nici măcar cele trei pentru care fondurile europene fuseseră aprobate.

„PSD a ajuns un partid decuplat de la realitățile de zi cu zi ale României. Campania PSD este o înșelătorie, după minciunile din 2016 avem minciunile din 2019. Pentru că nu au făcut spitale și autostrăzi cu bani europeni, au dușmani închipuiți: statul paralel, multinaționalele, Soroș… (…) Tot ceea ce au făcut în sistemul de sănătate, de fapt costă sănătatea românilor. Românii mor cu zile în spitale vechi, fără dotări, pentru că acest partid de la guvernare nu a fost în stare măcar să ia gratis bani europeni și să construiască măcar trei spitale regionale, pentru care fondurile deja aprobate. (…) Dintre toate minciunile, faptul că nu a investit în sănătate și nu a construit aceste spitale reprezintă cea mai mare crimă, pentru care acest guvern trebuie să plătească!”, a spus Cristian Bușoi.

Președintele PNL București, Cristian Bușoi

Siegfried Mureșan: „Ne bagă Carmen Dan în Schengen?”

De departe, cel mai vocal vorbitor a fost europarlamentarul Siegfried Mureșan, care i-a îndemnat pe liberalii constănțeni, printre altele, să câștige, în 2020, Primăria Constanța.

„PNL este singurul partid care poate bate PSD și pentru că suntem singurul partid care poate obține ceva pentru România în Europa! (…) Cine să bage România în Schengen? Carmen Dan sau Vasile Blaga? (…) Am fost în toate colțurile țării, am văzut cum s-a ridicat Timișoara, la Cluj au fost 7.000 de oameni și astăzi dăm semnalul că și regiunea de sud-est poate câștiga alegerile pentru PNL!”, a spus Siegfried Mureșan.

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL

CITEȘTE ȘI:

Referendumul pentru Justiție și… Rareș Bogdan, promovați de Raluca Turcan

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a amintit faptul că, pe 26 mai, românii vor avea două buletine de vot: pentru Parlamentul European și pentru referendumul pentru Justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis, la solicitările opoziției.

„Unii vă întrebați: de ce referendum? Pentru că România este sub asediu, România este în pericol! Președintele ne cheamă la referendum să spuneți: vreți să dăm la o parte grupul infracțional care ne amanetează viitorul? Vreți să redăm România unor oameni cu simțul responsabilității și al interesului public? Alegerile trecut au fost o înșelătorie cap-coadă! Dacă unul dintre dvs. greșește, plătește? De multe ori, cu vârf și îndesat. Dacă unul dintre ei greșește, plătește? Schimbă legea, modifică reguli, calcă totul în picioare, votează că negrul este alb și în tot acest timp sănătatea, educația sunt la pământ! (…) Votul din 26 mai trebuie să fie usturător: românii realizează că dacă ai corupție ai sărăcie, teroare, teamă! Pe lista PNL avem cap de listă pe Rareș Bogdan, omul care știe extrem de bine cât au furat, cât au mințit și cum pot să fie sancționați cei care și-au bătut joc de noi timp de doi ani și jumătate”, a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan

CITEȘTE ȘI:

Rareș Bogdan s-a apucat de steag și a promis război total PSD

Fostul moderator TV, Rareș Bogdan, cap de listă al PNL pentru alegerile din 26 mai, s-a inflamat, atacând PSD din toate direcțiile, inclusiv formațiunea de la Constanța, pe care o vede drept amfitrion al baroniadei.

Rareș Bogdan

„România trebuie eliberată din mâinile lor! Nu v-ați săturat, de doi ani și patru luni, vorbim de pușcăriași, infractori, mai mult decât de bătrâni, de bolnavi, soții plecați în construcții peste hotare? Nu v-ați săturat să vorbim de condițiile din închisori înainte de a vorbi de condițiile din spitale, din școli? Nu v-ați săturat să fiți conduși de oameni care nu iubesc această țară? Care își desconsideră această țară? (…) Au suprasaturat instituțiile statului cu amantele, cu odraslele lor, au îndepărtat oameni competenți pentru a aduce clientelă politică! Așa nu se mai poate! Ei trebuie opriți! (…) Au promis că vor crește salariile profesorilor cu 80%, și-au bătut joc! Creșterea nu se regăsește pentru că prețurile au crescut de la ouă la carne! Au promis că vor crește cu 56% pensiile celor care merită respectați: pensionarii! Cu cât v-a crescut pensia și veți vedea cum ați fost păcăliți și mințiți! (…) Ne-au adus în conflict cu toate țările occidentale, cu Statele Unite! Eu știu că în democrație hoții stau la pușcărie, nu în Parlament, nu în Guvern! La pușcărie! Iar banii furați să îi dea înapoi oamenilor!”, a spus Rareș Bogdan, care, la finalul discursului, a început să fluture un drapel tricolor:

CITEȘTE ȘI:

Cu steagurile în politică: Orban vede drapele peste tot

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost, evident, ultimul vorbitor. Acestuia i-a fost înmânat tricolorul lui Rareș Bogdan, după ce a avut un discurs plin de… drapele.

„Astăzi, plecăm pe un drum care nu poate să aibă decât o singură destinație: victoria PNL și victoria României! Astăzi, am venit nu la spectacol, astăzi am venit nu doar ca să fim între noi, astăzi am venit ca să ne înrolăm sub drapelul liberal și sub drapelul României, ca să ducem bătălia cu un inamic care și-a bătut joc de România și care a dus-o sub nivelul mării! Dumnezeu ne-a dat Marea Neagră, Dunărea și de când au venit ăștia la putere, își bat joc de aceste daruri! (…) Noi nu suntem în stare de 30 de ani să închidem coridorul IV paneuropean, navigabilitatea Dunării, coridorul feroviar! Vă garantez că noi, PNL, vom ști să folosim aceste daruri pentru a aduce prosperitatea constănțenilor și românilor care pot să beneficieze de aceste daruri! Nu voi spune nici un cuvânt despre inamicii României, spun doar atât: m-am săturat să mă conducă repetenții, codașii, cei care se clasează pe ultimul loc, agramații, hoții, cei care nu au nici un pic de inimă! M-am săturat ca România să fie făcută de râs în toată Europa de acești derbedei sălbatici!”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orban

Lista candidaților PNL pentru Parlamentul European este deschisă de fostul moderator TV, Rareș Bogdan, urmat de primarul municipiului Alba-Iulia, Mircea Hava; actualul europarlamentar și purtător de cuvânt al Partidului Popularilor Europeni, Siegfried Mureșan; fostul ministru de Interne, Vasile Blaga; actualul europarlamentar, Adina Vălean; Daniel Buda, Dan Motreanu sau primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *