Spread the love

Aproximativ 20 de persoane, angajați ai Grup Servicii Petroliere, au protestat, luni, pe platforma din fața Instituției Prefectului Constanța. Nemulțumiți de faptul că au fost duși „cu zăhărelul” după multe alte zile de proteste în fața sediului companiei, angajații au ajuns la Prefectura Constanța, pentru că sunt, literalmente, disperați! Mii sau zeci de mii de dolari au de recuperat fiecare dintre ei și pentru că au „îndrăznit” să protesteze, președintele GSP, Gabriel Comănescu, le-a spus că „veți primi banii la proces!”

CITEȘTE ȘI:

Comănescu, comportament SINISTRU la adresa angajaților neplătiți: „O să mai primiți banii la proces, cu protestele voastre!”

„Nu ne-am primit banii, de peste un an de zile, personal eu! Cine a avut sume mai mici, gen 500, 1000 de dolari, i-au recuperat în urma eșalonării. Eu am de recuperat 5.100 dolari. Depunem un memoriu la prefect, dar vrem să ne facem auziți pentru că constat că nu prezentăm interes sau situația unor oameni neplătiți de doi ani prezintă prea puțin interes pentru o parte din presă. Din ultimele discuții cu compania, ni s-a spus că o să-i primim numai la Tribunal! Am fost păcăliți, indirect, voalat, avem și o înregistrare cu domnul Comănescu. Nu s-a respectat planul de eșalonare sub nici o formă, numai pe baza amenințărilor cu presa s-au gândit și ne-au mai dat o parte din bani”, a spus unul dintre protestatari, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Disperare la GSP: PROTEST în fața porții lui Comănescu. „Nu mai pot să îmi cresc copilul minor. Am restanțe la chirie de trei luni”

Alt angajat de la GSP are de recuperat 20.000 de dolari!

„Eu nu i-am primit de opt luni!  Am de primit peste 20.000 de dolari! Cei care s-au dus în bază au spus că merg la presă și doar șase inși și-au mai luat din bani… Zi de zi am mers acolo, pe căldurile acestea, ne-am săturat de aceste drumuri. Nu cerem bani împrumut, degeaba, sunt banii noștri munciți, ne-am chinuit pe platforme, în țări străine, unde sunt riscuri de boli!”, ne-a spus angajatul GSP.

În ciuda situației grele cu care Grup Servicii Petroliere se confruntă, compania anunță constant că… face angajări! Mai mult, în momentul de față au loc îmbarcări și am dorit să știm motivul pentru angajații neplătiți încă vor să lucreze…

„Nu au unde să se ducă! Apoi speră să își mai recupereze din bani sau sunt pensionari și pensia le vine lunar… Chiar dacă au avut contracte și bani, nu a însemnat că își respectă promisiunile pentru salariați”, ne-a mai precizat un protestatar.

Altul a completat:

„Sau cum s-a mai zis în presă în presă de către domnul Comănescu: Marea Neagră va fierbe și se vor duce la muncă! Mie nu îmi pasă că fierbe, eu vreau banii, nu vreau să mă duc pe această Mare Neagră care o să fiarbă! (…) Chiar și când mergeau platformele bine existau întârzieri salariale, dar nu atât de mari, bineînțeles!”

CITEȘTE ȘI:

Angajații GSP au ajuns la DISPERARE! Proteste la sediul companiei lui Comănescu. „Avem reeșalonările semnate, ștampilate și nu ni se dau banii!”

Doi dintre protestatarii de luni din fața Instituției Prefectului vor să intre în greva foamei!

„O să sun la 112, că știu că așa e legea, să vadă glicemia, tensiunea și o să stau în fața companiei până îmi iau banii! Voi sta în mașină, e răcoare afară și voi fi în greva foamei până îmi voi lua banii, cine vrea să mai vină cu mine, să vină, eu acum vorbesc în numele meu”, ne-a spus un angajat neplătit al GSP, susținut de un coleg, care și-a anunțat inițierea aceluiași demers.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Gabriel Comănescu pune ÎN PERICOL activitatea maritimă. Încolțit de datorii, Grup Servicii Petroliere este chemat în judecată de CERONAV!

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *