VIDEO ISU a comis-o din nou: S-a prezentat FĂRĂ scară și saltea, la un incendiu! O femeie care a sărit de la etajul 6 pentru a nu arde de vie, a MURIT (UPDATE)

UPDATE

Ca urmare a informațiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanța, inspectorul șef al ISU Constanța a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgență până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului. Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi, într-un apartament situat la etajul şase al unui bloc de pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanţa, cadrele medicale intervenind în prezent pentru salvarea proprietarei locuinţei, o femeie de 57 de ani aflată în stop cardio-respirator. Femeia aflată în stop cardio-respirator căreia i se acordă ajutor medical, în urma incendiului izbucnit într-un bloc din zona centrală a municipiului Constanţa, a încercat să scape ieşind în exteriorul balconului şi a căzut în gol de la etaj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, Anca Chiriţă, la faţa locului, la un bloc cu şapte etaje, au fost mobilizate trei autospeciale de stingere şi o autoscară – după ce femeia a sărit, incendiul la un apartament de la etajul şase manifestându-se generalizat, cu flacără deschisă şi degajare mare de fum. Proprietara locuinței care a luat foc în orașul Constanța a murit. Femeia a căzut de la etaj încercând să scape de flăcări pe balcon.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14. ISU Dobrogea a informat că, în jurul orei 09:23, un apartament din centrul Municipiului Constanța a luat foc. Este un bloc situat în apropierea bulevardului Mamaia și în apropierea Spitalului Militar, la 500 m de sediul ISU. Ambulanța SMURD tip B2 și cele două autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas. Prima autospecială a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, iar autoscara la 20 de minute distanță, parcurgând 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.

incendiu

Cristian Mihai Amarandei, inspectorul șef de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța, a punctat că intervenția de pe bulevardul Mamaia, la incendiul produs la un apartament a fost conform protocolului. În apartament se afla femeia, alături de soțul acesteia. „Echipa de intervenție a urcat pe casa scării la apartament și a deschis ușa pentru a elibera apartamentul de persoane. Până să ajungă echipa la etaj, femeia ar fi sărit, într-un moment de panică, de la geam. Din apartament a fost scos soțul femeii”, a spus șeful ISU.

Familia a fost lovită de tragedii anul acesta. În luna ianuarie, fiul acestora a murit. „Într-o cameră, femeia aprindea lumânări după ce fiul a murit acum cel mult o lună de zile”, a adăugat Amarandei, care a punctat că ar putea fi aceasta cauza incendiului.

Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, au declarat reprezentanții IGSU.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *