VIDEO Iohannis și Cîțu au inaugurat, la Constanța, Maratonul Vaccinării. „Până nu avem suficient de mulți vaccinați, respectăm restricțiile”

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu efectuează joi o vizită la Constanța. Mai întâi, premierul a avut o întâlnire cu privire la HoReCa, acesta fiind întâmpinat de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă; președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu; prefectului județului, Silviu Coșa și alți lideri liberali locali la Instituția Prefectului.

La conferința de presă, Florin Cîțu a spus că se caută soluții pentru a fi aplicate în timp util, pentru buna funcționare a sezonului estival. Premierul vrea ca autorităţile şi operatorii economici să lucreze împreună pentru a avea un sezon estival „de succes”, dar sigur. Acesta a anunţat două etape de relaxare a măsurilor – prima etapă de la 1 iunie, a doua etapă de la 1 august. De asemenea, există consens şi, de la 1 iunie, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă.

Potrivit lui Cîțu, restaurantele ar putea să verifice fiecare client într-o bază de date, cu CNP-ul introdus într-o aplicație. Practic, persoanele ar putea fi verificate prin introducerea CNP pentru a se face diferența între clienții vaccinați și cei nevaccinați. Întrebat dacă această măsură reprezintă o discriminare, premierul a spus că aceasta este „singura soluție pentru revenirea la normalitate”. Premierul Florin Cîțu a mai arătat că evenimentele mari, de genul Untold sau Neversea nu vor putea fi organizate de la 1 iunie, ci doar „mai aproape de 1 august sau după 1 august”:

iohannis 1

După-amiază, premierul și liderii liberali locali s-au deplasat la spitalul militar de urgență din municipiul Constanța, unde a demarat, la  malul mării, maratonul vaccinării. Acolo, președintele Klaus Iohannis a arătat că virusul încă există în societate și i-a îndemnat pe români să se vaccineze. Șeful statului susține că România stă „extraordinar de bine” în ceea ce privește vaccinarea și a făcut un apel către toți cetățenii să meargă la orice centru de vaccinare:

vaccinare

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.