VIDEO Iohannis: „Prețurile la energie cresc și vor mai tot CREȘTE! Vom fi AFECTAȚI pe termen lung!”

https://www.youtube.com/watch?v=9npg09E4oA8

Președintele Klaus Iohannis a explicat că această criză energetică a fost plănuită de către Rusia, iar prețurile la combustibil și energie vor crește în continuare.

Această criză energetică a fost pregătită minuțios de către Rusia, o perioadă îndelungată de timp. Această dependență trebuie redusă, dar nu se întâmplă de pe o zi pe alta. Cum se zice, gazul curge pe țeavă și deocamdată acestea sunt căile de transport. Avem o platformă comună și toți căutăm soluții altenative. Pentru producători, această afacere este una foarte bănoasă. Așa cum arată lucrurile acum, prețurile vor crește în continuare. Aceste lucruri ne vor afecta pe termen mai lung. Este inevitabil ca aceste resurse să nu se scumpească. Când vom avea rute altenative, când vom avea noi furnizori ne putem aștepta la o stabilizare a prețului la energie, dar până atunci lucrurile sunt scumpe și vor fi și mai scumpe. Dacă în momentul stabilizării prețurile vor scădea, asta este o discuție între teoreticieni, deocamdată nu se știe. ”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că susține cota unică și poziția premierului Nicolae Ciucă referitor la modificarea Codului Fiscal: „Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor. Trăim vremuri grele”.

Din partea mea există susținere pentru cota unică, există susținere pentru guvern, care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile și cu sprijinul pentru cetățenii vulnerabili când vine vorba de prețul energiei. Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populistre și afirmații de televizor cum că se va face totul pentru ca întotdeauna să fie extraordinar de grozav de bine. Trăim vremuri grele. Situația nu se va ameliora peste noapte și cred că abordarea guvernului, care e una foarte sobră, serioasă și bazată pe calcule concrete pe buget e una care va avea susținerea mea”, spune Klaus Iohannis, întrebat despre solicitările PSD privind impozitarea progresivă și taxa de solidaritate.

El precizează că modificările Codului Fiscal trebuie operate până la 1 iulie pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie.

În ce privește discuția care acum cred nu mai e chiar oportună, despre tot felul de plafonări, taxe, impozite și așa mai departe, legea spune că aceste chestiuni trebuie lămurite până pe 1 iulie pentru anul următor. Deci în fapt, chestiunile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat premierul Ciucă mi se pare și posibil și de bun simț”, conchide Iohannis.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *