VIDEO Iohannis îl cataloghează pe Putin drept ULTIMUL REVIZIONIST al istoriei. „NICI UN român NU trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale!”

Președintele Klaus Iohannis susține că națiunile democratice sunt gata de luptă împotriva „ultimilor revizioniști ai istoriei” și arată că toate gândurile românilor merg către cetățenii nevinovați din Ucraina.

Forța noastră este în primul rând aceasta: suntem uniți, suntem fără teamă și rămânem neclintiți, împreună, în fața unui agresor care amenință, prin acțiunile sale, pacea întregii planete! În aceste momente tragice, gândurile noastre se îndreaptă către poporul ucrainean, către toate femeile, bărbații și copiii ucraineni, obligați să trăiască în teroare, victime inocente și colaterale ale unui război pe care nu îl înțeleg și nu și l-au dorit. Oricât de mult rău ar încerca să facă, ultimii revizioniști ai istoriei trebuie să știe că lumea pe care vor să o reînvie a apus demult. Noi, națiunile democratice, suntem aici și nu facem niciun pas înapoi pentru a ne proteja valorile și tot ce am construit până acum”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la Palatul Cotroceni, după ședința CSAT, că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale, în contextul crizei din Ucraina. „România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Voi lua toate măsurile care se impun (…) pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie afectate sub nici o formă”, a spus președintele.

https://www.youtube.com/watch?v=g6vYDAyUdvI&feature=youtu.be

Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflict. Dar vă asigur: nici un român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale să nu fie afectate sub nici o formă. (…) Din 26 ianuarie, în ședința CSAT, am analizat toate scenariile posibile pentru a fi pregătiți. Am discutat și azi la CSAT despre evoluții și măsurile ce trebuie luate urgent. România e pregătită să facă față oricăror consecințe economice și umanitare ale unui eventual conflict de durată”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis condamnă acțiunea armată a Rusiei în Ucraina, pe care o consideră inacceptabilă. Iohannis face apel la reluarea dialogului, considerând că nu este niciodată prea târziu pentru a se reveni la soluțiile diplomatice.

Din păcate, Federația Rusă a ales calea reprobabilă a violenței armate. Astăzi, la efoturile comunității internaționale la menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete. Astăzi, Federația Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima. Întreaga plantetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil. România condamnă ferm agresiunea armatei Rusie împotriva Ucrainei care pune în periocol nenumărate vieți omenești. România a fost implicată în luarea tuturor deciziilor la nivel aliat și a pledat pentru continuarea diaogului. Niciodată nu este prea târziu ca vocea rațiunii sî învingă. Singura soluție pentru a depăși această criză este cea diplomatică”, a declarat Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *