VIDEO INTERVIU Zelca (SNPPC), despre problemele din Poliția Română: „Când suntem mai puțini, muncim mai mult pentru cei care lipsesc și NU mai există grijă pentru calitatea intervenției”

SNPPC încă duce lupte grele cu guvernanții pentru aplicarea Legii salarizării. După o lungă serie de proteste și discuții în cadrul ședințelor de dialog social, sindicaliștii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne se confruntă și cu noi… propuneri bănești. Inițiativa de standardizare a unor alocări financiare pentru familia ocupațională a apărării și ordinii publice – unde inițiator este Ministerul Apărării Naționale, este criticată de cei din SNPPC. Potrivit președintelui la nivel național al Sindicatului, constănțeanul Vasile Zelca, sumele propuse sunt hilare având în vedere gradul de implicare al militarilor și celor cu statut special, respectiv polițiștii.

Pentru că tot vorbim de implicare, potrivit lui Zelca, Poliția Română încă se confruntă cu un grad ridicat de deficit de personal, undeva la 22% la nivel național, iar la nivelul IPJ Constanța este și mai rău: 24%! De asemenea, la IPJ au avut loc peste 200 de detașări, ceea ce dezvăluie gradul de sufocare pentru poliția constănțeană. De asemenea, acest lucru presupune intervenții pe-repede-înainte, ceea ce inerent duce la scăderea încrederii populației în seriozitatea Poliției Române. Astfel, revenim la eterna discuție privind reforma Poliției Române, iar în acest sens avem o mulțime de inițiative legislative în Parlament. Zelca critică această abordare, întrucât o reformă reală necesită un efort serios de resurse umane și nicidecum tentativele unor politicieni din rațiuni electorale.

În ceea ce privește Constanța, SNPPC are un prieten la Mangalia, pe șeful de acolo, Marin Dincă, împotriva căruia au organizat și un protest la un moment dat.  Zelca susține că s-au mai temperat lucrurile acolo, dar nu în sensul în care ne-am dorit. De asemenea, circoteca concursurilor în IPJ Constanța a continuat și în acest an, iar Dincă și-a depus dosarul pentru postul de adjunct al inspectorului-șef. În final, s-a răzgândit și nu s-a mai prezentat la concurs.

Despre salarizare, deficitul de personal, recrutarea din sursă externă și multe alte probleme cu care se confruntă polițiștii, Zelca a fost amabil să ne detalieze în cadrul unui interviu:

https://www.youtube.com/watch?v=9jsX0Jwj7Xw
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *