VIDEO INTERVIU Dumitru Coarnă, SNPPC: „Am impresia că cineva politic vrea să distrugă Poliția națională”. Despre softul ilegal de la IPJ Constanța: „Cred că e vorba de un interes financiar!”

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și-a completat, joi, biroul executiv teritorial al organizației de la Constanța. La lucrările SNPPC de la Casa de Cultură a Sindicatelor a fost prezent și președintele la nivel național al formațiunii sindicale, Dumitru Coarnă. Am dezbătut cu președintele SNPPC mai multe aspecte, cu referire la subiectul care ține capul de afiș în această perioadă, respectiv depistarea pedofilului din cadrul Brigăzii Rutiere București, fapt care deschide o cutie a Pandorei în Minister. Ministrul Carmen Dan este pe picior de plecare, premierul refuză debarcarea șefului Poliției Române și se preconizează un nou val de reforme în sistem. Și despre potențialele reforme am discutat, Dumitru Coarnă considerând că se impun adaptări la realitățile din teren ale polițiștilor. Pentru președintele SNPCC, anul 2018 începe în forță: se va discuta intens despre legea salarizării sau legea pensiilor militare. De asemenea, am punctat și problema de la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, referitoare la instalarea și utilizarea ilegală a unui soft care pune în pericol activitatea polițienească și, implicit, ordinea publică din județ. Despre toate acestea, dar și multe altele, Dumitru Coarnă a fost amabil să ne relateze pe larg:

REPORTER: Cum apreciați activitatea SNPPC la Constanța?

REPORTER: Astăzi, pe ordinea de zi, ați avut inclusă o discuție despre legea salarizării și legea pensiilor militare. La ce vă așteptați pentru anul acesta?

REPORTER: Cât de mare este problema salarizării în M.A.I.? Ce ar trebui, concret, modificat? Adăugat? Scos, eventual…

REPORTER: Când prezentați aceste cifre ale salarizării din sistem reprezentanților Guvernului, ei ce vă spun?

REPORTER: Acest pedofil din cadrul Brigăzii Rutiere a produs o lovitură de imagine, dar a deschis și un subiect care, într-un fel, era un secret al lui Polichinelle. Care este realitatea privind testele psihologice din M.A.I.?

REPORTER: Multe probleme în M.A.I. Am vorbit de salarizare. Dotarea? Logistica?

REPORTER: Intrăm într-un subiect sensibil. Am putea să admitem că ceea ce se întâmplă acum ar putea aduce schimbări, dar gravităm tot în jurul factorului politic în această zonă. Cum apreciați numirea unui om politic în fruntea M.A.I.? Doamna Carmen Dan va pleca, dar va veni tot cineva numit politic.

REPORTER: O sesizare a dumneavoastră a dus la un control al IGPR la IPJ Constanța, în legătură cu o aplicație electronică despre care nu știm foarte multe. Ancheta încă este în desfășurare. Ce informații ați avut? Cum a început toată povestea?

REPORTER: Care credeți că a fost movitația instalării unei astfel de aplicații?

CITEȘTE ȘI:

În prag de Crăciun, Dancu de la IPJ a rămas fără „jucărie”. Soft-ul ilegal a fost ÎNCHIS! „Dacă un agent greșește, este exterminat. Avem o „cârtiță” bine pusă tocmai de șeful Poliției!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.