VIDEO Insistențele lui Chițac țin de… procuratură: Vot ILEGAL în Consiliul Local Constanța pentru preluarea Portului Tomis și a Lacului Tăbăcărie

Consilierii locali constănțeni au votat la ședința din data de 3 iunie, un proiect de hotărâre pentru ca Municipalitatea să preia Portul Turistic Tomis. A mai fost o astfel de tentativă la începutul acestui an, însă Prefectura Constanța a decis că este ilegală hotărârea, pentru că nu au fost respectați pașii legali pentru a fi votată o astfel de hotărâre. Portul Tomis face parte din domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Transporturilor și In frastructurii fiind inclus în HG nr 1705 din 2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al Statului.

În ciuda atenționării din partea Instituției Prefectului Constanța, consilierii locali au mers înainte la votul din vară, comițând o nouă… ilegalitate. Votul pentru proiectele de hotărâre adoptate nr. 195 și 196 (în prezent indisponibile pe site-ul transparent al Primăriei Constanța) a fost, pentru ambele, de 17 pentru adoptare. De atunci, liniște… Știe primarul Constanței, Vergil Chițac, de ce.

vot

Deputatul constănțean al AUR, Dumitru Viorel Focșa, a interpelat Ministerul Dezvoltării și Administrației în acest sens, iar ministrul Cseke Attila a lămurit lucrurile: votul din 3 iunie este… ilegal, întrucât, pentru ambele proiecte de hotărâre, erau necesare 19 voturi pentru adoptare, nu 17:

raspuns

În urma acestui răspuns, deputatul Focșa a făcut marți un apel chiar în plenul Camerei Deputaților către prefectul Silviu Coșa și să sancționeze derapajele susținute de primarul Chițac în Consiliul Local Constanța:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.