VIDEO INCIDENTE la protestul de la Constanța! Un manifestant a fost ridicat de jandarmi

La Constanța se marchează miercuri după-amiază cea de-a patra zi de proteste. În ciuda unei prezențe mai reduse a participanților față de zilele trecute, avem și un prim… incident. Unul dintre manifestanți a fost săltat de jandarmii constănțeni și introdus în sediul Consiliului Județean Constanța:

Reprezentanții protestatarilor ne-au precizat ce s-a întâmplat:

„Noi am făcut o delegație de trei persoane și am intrat în Prefectură ca să refacem traseul, pentru că Jandarmeria nu a fost de acord cu cel inițial. Cât timp am stat acolo, tot veneau oameni la protest și erau îndemnați să nu participe. Când am ieșit, cel reținut a luat megafonul și le-a solicitat celor care voiau să vină să se alăture protestului. Atunci a fost pus jos și reținut…”, a explicat unul dintre liderii protestatarilor, Maria Șandor, pentru TOMIS NEWS.

Culmea este că cel reținut, Marian Saioc, l-a exclus din grupul de protestatari marți seară pe Bogdan Oancea, pentru că… a intrat în conflict cu jandarmii. La momentul respectiv, Saioc a insistat ca jandarmii să nu fie admonestați.

Noi suntem aici pentru siguranța lor, să ajungă în siguranță acasă, Jandarmeria acționează pentru respectarea drepturilor constituționale la libera exprimare. Persoana vizată a fost supusă unei acțiuni preventive. S-a adresat jignitor unor colegi jandarmi, s-a lăsat singur pe jos și jandarmii au încercat să îl ridice. La începutul manifestației s-a acționat strict preventiv. Vorbim de o singură persoană. Nu avea vreo armă albă. Sunt măsuri preventive. Mai multe persoane au fost informate în mod preventiv să nu aibă arme albe pentru siguranța participanților”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Constanța, Răzvan Puiu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *