VIDEO Incendiu dramatic la un bloc din Constanța: NOUĂ victime. „Am sărit de pe un balcon pe altul!”

Pompierii constănţeni au fost alertaţi să intervină, miercuri noapte, în zona Doraly Mall, pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu. Au luat foc mai multe maşini în parcarea de la subsolul unui bloc. Incendiul s-a extins la imobil, iar locatarii fiind evacuaţi, unii dintre ei cu autoscara. Au intervenit mai multe maşini de ISU Dobrogea – 11 autospeciale ASAS, 11 echipaje SMURD, 2 ATPVM și 9 echipaje SAJ, cât şi pompieri de la Oil Terminal. La fața locului au fost peste 200 de forțe de ordine: pompieri, medici, jandarmi, polițiști și, de asemenea, au fost forțe alocate și de la ISU Ialomița și ISU Călărași. Planul roșu a fost activat la ora 01:52.

incendiu bloc 4

În jurul orei 03.15, câteva autocare CT BUS au preluat locatarii care nu au rude sau prieteni la care să stea, pentru a-i transporta la liceul militar, iar pe alții la spitalul modular de pe stadionul Portul. 35 apartamente au fost afectate de flacări. Peste 200 de persoane au fost evacuate, 37 de autoturisme avariate din care 25 de aflau în parcarea clădirii. Unii dintre locatari au fost atât de speriați încât au precizat că „am sărit de pe un balcon pe altul”.

Un bărbat a fost internat pe Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța, cu arsuri pe corp și la nivelul căilor respiratorii, în urma incendiului din cartierul Km 4-5 din Constanța. Alte opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar nu au avut nevoie de spitalizare, potrivit reprezentanților Spitalului Județean Constanța. Șapte adulți și doi minori au fost transportați la Spitalul Județean Constanța, în urma incendiului care a cuprins un bloc din municipiul Constanța. Potrivit reprezentanților unității, un singur pacient, adult, se află în stare gravă, intubat, la Terapie Intensivă, după ce a suferit arsuri pe corp.

Incendiul a fost lichidat la ora 04:00, iar Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 4:30. Blocul de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu, din Km 4- 5, acolo unde a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, un incendiu, a fost construit de Turnuri SRL, deținută de omul de afaceri Liviu Denisov.

,,Am fost solicitați la stingerea unui incendiu izbucnit la un ansamblu de locuințe format din 5 scări de apartamente , totalul fiind de 150 de apartamente. am alocat la fața locului 35 de autospeciale, au fost alocate și forțele de la ISU Ialomița și ISU Călărași. De asemenea, se verifică fiecare locuință pentru a se asigura că nu mai există persoane rămase în case. Au fost evacuate peste 200 de persoane, fiind evacuate cu autoscara. Din elementele pe care le avem, incendiul a fost inițiat din parcarea blocului, de la subsol. Ulterior, va fi stabilită o cauză. ”, a transmis inspector-şef al ISU Dobrogea, colonelul Mihail-Cristian Amarandei.

incendiu bloc 5
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.