VIDEO În plină criză sanitară, Klaus Iohannis a plecat la SCHI!

Preşedintele Klaus Iohannis își vede de viață, după ce cinci oameni au murit în urma incendiului din Institutul Matei Balș, iar patru dintre ei sunt atât de carbonizați încât nu pot fi recunoscuți nici măcar de rude. Șeful statului s-a dus să schieze, sâmbătă, pe pârtia de la Păltiniş, la numai o zi de la tragedie:

Cinci persoane au murit, până acum, în incendiul care a afectat un pavilion de la Institutul „Matei Balș”, iar unele dintre ele au fost carbonizate atât de intens încât nu pot fi identificate. Patru dintre ele au decedat în saloanele incendiate, una a murit în timp ce era resuscitată, iar cea de-a șasea s-a stins sâmbătă la prânz. Două dintre persoanele decedate au fost identificate cu certitudine la INML. În cazul celui de-al treilea cadavru se vor recolta probe ADN, pentru a i se stabili identitatea. Însă, în cazul ultimele două cadavre, stabilirea identității se va face doar pe baza probelor ADN, urmând a fi stabilite persoanele din rândul aparținătorilor de la care se vor recolta probele ADN de comparație.

Patru dintre pacienții mutați ieri dimineață după incendiul de la Matei Balș în alte spitale din Capitală sunt în stare gravă, intubați în secțiile de Terapie Intensivă. Starea celorlalți este stabilă, ba chiar cinci dintre ei urmează să fie externați. În paralel, ancheta pentru ucidere din culpă continuă pe mai multe planuri. Medicii legiști au făcut în această dimineață necropsiile în cazul a patru dintre victime și urmează să comunice procurorilor concluziile preliminare. Prima persoană decedată care a fost identificată este o călugăriță. Aparținătorul uneia dintre femeile care au decedat spunea că sora lui a fost internată în urmă cu o săptămână de către mănăstirea la care se afla, pentru că era călugăriță, iar reprezentanților lăcașului de cult li s-a transmis că pot ridica cadavrul luni, pentru că în weekend nu se lucrează la Institutul de Medicină Legală din București. Femeia a fost identificată inițial după o cruce purtată la gât.

Șapte pacienți afectați de incendiul de la Matei Balș sunt, sâmbătă, în secțiile de Anestezie Terapie-Intensivă ale diferitelor spitale din Capitală.

Noi audieri în cazul celor 5 decese în urma incendiului de la Institutul Matei Balș

O echipă mixtă formată din procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani au reluat sâmbătă dimineaţa cercetările la faţa locului în cazul incendiului izbucnit la un pavilion al Institutului „Matei Balş”, unde erau trataţi pacienţi cu COVID-19, incident soldat cu moartea a șase persoane. De asemenea, la Poliţia Capitalei sunt audiate mai multe cadre medicale ale spitalului, printre care şi medicul care a fost de gardă în noaptea producerii incendiului. În ceea ce priveşte victimele, din care patru au fost găsite carbonizate, acestea vor fi necropsiate la INML în vederea identificării.

Procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul Tribunalului Bucureşti a declarat vineri seară că în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş, în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă – izbucnirea focului pare să fi fost urmată de explozii ale unor tuburi de oxigen.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *