Spread the love

De la sfârșitul lunii mai a.c., contractul dintre Agenția Națională pentru Resurse Minerale și o societate comercială, cu privire la depozitarea a 16 containere pline cu arhive ale instituției, a expirat. De atunci, administratorul care deține hala din Măgurele, județul Ilfov, se străduiește să convingă ANRM să își ia arhiva.

CITEȘTE ȘI:

DOCUMENTE Arhivele privind resursele minerale ale României ABANDONATE! SRI a asigurat antemergător pentru DISTRUGEREA actelor de importanță națională. Încă o poveste de TUNURI cu statul

Pentru că trăim într-o țară de nebuni, ceea ce se întâmplă la Măgurele se încadrează în acest registru. Pe principiul noaptea minții în instituțiile de stat, situația se prezintă, pe scurt, astfel: SC Tocari deține hala în care ANRM și-a depozitat 16 containere cu aceste arhive, fiind una din cele 52 de locații din țară unde arhivele instituției sunt împrăștiate. Colaborarea defectuoasă dintre administratorul Tocari și ANRM din ultimul an l-a convins pe primul să rezilieze contractul. De atunci, ANRM nu a mișcat un deget! A lăsat arhivele în continuare în hală și a semnat un contract cu o societate de pază. Respectiva societate de pază are contract cu ANRM, dar nu are cu Tocari și, astfel, s-a instalat abuziv pe o proprietate privată. Recent, administratorul Tocari a solicitat firmei de pază să își retragă oamenii, societatea nu s-a conformat, invocând contractul cu ANRM și a fost chemat și un echipaj de Poliție. Evident, Poliția l-a amendat pe administrator, pentru că a apelat fără rost la 112!

Miercuri, ajuns la capătul răbdării, administratorul Tocari a început să scoată containerele din hală, pe câmp. Astfel, arhivele care privesc resursele minerale ale României sunt într-un grav pericol, grație delăsării, indiferenței, nesimțirii și aroganței ANRM. Mai mult, în această poveste intră și adormitul Serviciu Român de Informații, care doar ce s-a trezit cu un incident de securitate, deși a fost constant informat în ultima vreme cu privire la situația de la Măgurele.

La începutul acestui an, SRI a efectuat un control la hală, iar ofițerii în cauză au rupt sigiliile. Incompetența caricaturilor de spioni face ca, astăzi, containerele să fie asigurate cu un amărât de lacăt, în plin câmp.

CITEȘTE ȘI:

HALUCINANT: Arhive cu resursele minerale ale României ABANDONATE! Incident de securitate produs de SRI: documentele care ar putea fi relansarea țării DESIGILATE și lăsate de izbeliște

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *