VIDEO HALUCINANT în China: Elevii, OBLIGAȚI să poarte costume speciale de protecție în școli

China ia măsuri drastice în ceea ce privește Omicron… Elevii sunt obligați să poarte costume de protecție la cursuri. În imaginile apărute în spațiul public mai mulți elevi, cu ghiozdanele în spate, sunt îmbrăcați în costume speciale de protecție. Autoritățile îi obligă pe liceeni să poarte astfel de combinezoane dacă vor să meargă la școală. China continuă să mizeze pe o politică de toleranţă zero față de coronavirus, ceea ce face ca ţara să fie izolată de restul lumii de aproape doi ani. 

Oraşul chinez Anyang din provincia Henan a fost plasat marţi în lockdown şi a interzis circulaţia autovehiculelor private. Localitatea, cu o populaţie de aproximativ 5,5 milioane de locuitori, a înregistrat 84 de cazuri de COVID-19 începând de sâmbătă, când a fost depistată prima infectare. Focarul este asociat infectărilor cu Omicron din oraşul Tianjin din nord-estul ţării, au informat surse locale citate de EFE.

Autorităţile locale au interzis circulaţia autovehiculelor private, iar toţi cetăţenii sunt obligaţi să rămână în locuinţele lor pe durata desfăşurării unei anchete epidemiologice, potrivit agenţiei oficiale Xinhua. Serviciile de cumpărare la domiciliu au fost sistate, iar magazinele, cu excepţia unor supermarketuri care vând produse de primă necesitate, au fost închise. Potrivit guvernului local, cazurile detectate pe parcursul weekendului trecut aparţin aceluiaşi lanţ de contagieri care a provocat focarul din oraşul Tianjin, aflat la 420 de kilometri distanţă, unde a fost detectată pentru prima oară varianta Omicron.

Capitala provinciei Henan, Zhengzhou, care înregistrează în total 103 de cazuri în urma noului focar, a impus de luni închiderea restaurantelor şi a şcolilor şi a limitat ieşirile în oraş, demarând totodată o campanie de testare masivă a întregii populaţii. În total, au fost consemnate 456 de cazuri în provincia Henan, una dintre cele mai populate din China, cu 99 de milioane de locuitori.

Infectările cu Omicron de luna trecută din Tianjin – teoretic importate – au reprezentat primele infectări cu noua variantă virală detectate în China, iar autorităţile locale au obligat rezidenţii care doreau să plece din oraş să prezinte un test PCR negativ şi au realizat teste masive la care au participat deja 9 milioane de locuitori. Ameninţarea cu varianta Omicron intervine la mai puţin de o lună de Anul Nou Lunar, când chinezii călătoresc în masă spre localităţile lor de origine pentru a petrece aceste sărbători alături de familiile lor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.