VIDEO Gheorghe Dinu și-a lansat candidatura: „Trebuie legi simple. Avem 300.000 de analfabeți, cât orașul Constanța”

Avocatul Gheorghe Dinu și-a lansat, marți, candidatura independentă pentru Camera Deputaților. Constănțeanul cu o vastă experiență în domeniul juridic, dar și în intelligence, își măsoară „mușchii” cu partidele consacrate. Punctul său de pornire în această campanie face referire la legislație, pe care o consideră prea stufoasă și complicată pentru omul de rând, aspect pe care vrea să îl remedieze prin eventuala alegere în Parlament.

„În Parlament, se elaborează, se concep legi! Chiar citeam un studiu: în 1938, anul de glorie al capitalismului românesc, între cele două războaie mondiale și circa 80% dintre parlamentarii de atunci erau avocați, juriști, majoritatea de la Sorbona, era la modă atunci! Pot să spun că și eu am o specializare în Franța, în justiție, administrație și poliție comunitară… deci, de ce trebuie profesioniști în Parlament? Pentru că acolo se elaborează legile și acolo trebuie să ajungă specialiștii! În puterea administrativă trebuie și medici, agricultori, dar puterea legislativă trebuie dominată de specialiști în drept! Legile trebuie să îndeplinească câteva condiții, pe care un nespecialist în drept nu le cunoaște! O lege trebuie să fie simplă, clară, necesară și predictibilă! Simplă, pentru că nu toți oamenii au școală. Unii sunt cu foarte multă școală, alții au puțină școală, alții fără școală deloc și avem, conform statisticii, în România astăzi circa 300.000 de analfabeți, exact cât orașul Constanța! Este un risc foarte mare, nimeni nu poate invoca necunoașterea legii, dar acești oameni nu au cum să o cunoască, pentru că nu știu să citească! De aceea, e vorba de o cerință simplă: să o înțeleagă omul fără școală! Altfel, condamnăm nevinovați! Eu am vorbă: corupția și abuzul încep de la neclaritatea legii! Dacă o lege este neclară, cel care o aplică, o citește… „s-ar putea și așa și așa…” și o aplică greșit, iar cetățeanul zice că abuzează de el!”, a spus Gheorghe Dinu.

Sloganele partidelor, improprii pentru Dinu

Avocatul constănțean a avut câte ceva de reproșat și partidelor care, în opinia sa, s-au înregimentat în această campanie cu slogane cel puțin ipocrite și a făcut referire la PSD și PNL.

„De ce nu au scris „îndrăznesc să cred în PSD”? Pentru că nu mai au curaj, oamenii nu mai cred din cauza lor, pentru că din cauza lor au plecat circa cinci milioane de români în străinătate, este un fenomen nemaiîntâlnit în lume, pe timp de pace să plece cinci milioane de români în străinătate! La fel a venit și PNL, nici măcar nu au inspirație: au sute, mii de membri și același slogan: „îndrăznește să crezi în România, condusă de oameni onești, cinstiți”… păi, în Parlament sunt 100 de cercetați penal! La fel, de ce n-au scris și ei: „îndrăznește să crezi în PNL”? Corect? Iată, de aceea sloganul meu este simplu: omul potrivit, la locul potrivit! Pentru că sunt profesionist în legislație, am scris lucrări în materie, procedură, drept constituțional, în drept contencios, am reprezentat România, m-am titularizat la „Ovidius”, m-am specializat în Civil, am fost plecat în străinătate, în America, în Germania, Elveția, Cipru, Franța, Italia, deci suntem apreciați, profesioniști, iar eu pentru asta pledez și pentru asta am hotărât!”, a mai spus Gheorghe Dinu.

Plan de atac: colectarea taxelor

Dincolo de legislație, avocatul Gheorghe Dinu are și un proiect de campanie, care se centrează pe „apărarea dreptului la viață”. Cunoscător în drept, Dinu a luat la „puricat” legile X, Y, Z pentru a scoate la iveală o treabă necesară: coșul minim de consum lunar. În paralel cu venitul minim garantat, Dinu a depistat o neregulă, pe care se va concentra în această campanie.

„Primul meu proiect din planul de campanie se numește „apărarea dreptului la viață”. Am observat că, prin lege, legea 554/2001, a coșului minim de consum lunar, valoarea coșului este, la 1 iunie 2015, de 4.704 lei, așa ne-a expus domnul dr. în economie Lăcriță Nicolae, care a scris 100 de cărți în economie și Ghidul Fiscal, deci o personalitate în economie. Coșul lunar se referă la totalitatea produselor alimentare, nealimentare și serviciilor minimale obligatorii pe care statul trebuie să le asigure fiecărui cetățean, pentru dezvoltarea fizică! Coșul se referă la o familie de trei persoane, practic 2,8 persoane, dar să spunem trei persoane: ar trebui cam 1.678 lei pentru fiecare persoană! Tot prin lege, Parlamentul acesta, de aceea eu acuz parlamentarii partidelor de înfometarea românilor și genocid! Vin parlamentarii, cu toate că au votat legea din 2001 și nu o pot schimba că au semnat tratate internaționale, și vine Guvernul prin legea salariului minim pe economie și zice: „Nu! Voi doar 1.250 lei! Așa vrem noi!” Adică, într-o lege se spune ca să trăiesc fizic 1.600 lei pe lună, pe persoană și apoi dai doar 1.250 lei? (…) Ajutoarele sociale acoperă toate veniturile celor șase milioane de români? Asta e legea! Cei care n-o pot pune în aplicare să se retragă! Vreau să spun că eu vin cu sursa de finanțare, că e simplu să spui probleme, iată că eu vin cu surse de finanțare. Cel puțin în Congresul american, nici un congressman, datorită moralei lor, nu vine cu o problemă fără sursa de finanțare. Mai mult, există articolul 438, lit. c) din Codul Penal, care se referă la genocid: „supunerea unei comunități sau unei părți din comunitate la condiții de subzistență care pun în pericol dezvoltarea lor fizică este genocid”. Genocidul se condamnă pe viață și este imprescriptibil! Revenind la finanțare, în UE sunt 28 de state, una dintre ele este Bulgaria, bulgarii, pentru că sunt mai conștiincioși și mai responsabili, reușesc să colecteze impozitele și taxele în proporție de 50%, funcționarii noștri, care sunt plătiți să colecteze impozite și taxe, nu știu din ce cauză, colectează doar 33%, cifră oficială! Dacă am avea funcționari harnici și serioși și ar colecta 50%, am avea un plus de 17 miliarde de euro la buget! Este simplu!”, a concluzionat Gheorghe Dinu.

1 Comment

 1. Buna ziua,

  Gheorghe Dinu, candidat independent se reintoarce cu o noua escrocherie.

  El incearca sa promoveze o inselatorie gen Dan Diaconescu si cei 20.000 de euro si va rog ca reprezentant a celei de a patra puteri in stat sa luati atitudine.

  Mai exact: el incearca sa acrediteze ideea ca cosul minim de consum este de 4000 RON conform legii 554 (l-a marit intre timp de la 2500 RON) si salariul minim pe economie este de 1250 RON si ca o sa mareasca el salariile si o sa-i dea pe toti in judecata pentru genocid daca nu fac asta.

  http://us24.ro/gheorghe-dinu-independent/

  O ESCROCHERIE. Cu buna stiinta induce electoratul in eroare ca si Dan Diaconescu.

  In primul rand, cosul minim de consum lunar conform legii 554 se calculeaza PE GOSPODARIE si nu PE PERSOANA. O gospodarie are in medie 2,8 persoane(2 adulti si un copil).

  Cosul minim de consum nu se mai calculeaza ca instrument de politica sociala de foarte mult timp dar l-a calculat Ziarul Financiar in 2015 si i-a dat 1604 RON:
  http://www.zf.ro/companii/ce-cuprinde-cosul-lunar-de-cumparaturi-al-unui-roman-13788599

  L-a calculat si Telegraf in 2016 si tot pe acolo i-a dat:
  http://www.telegrafonline.ro/ne-ajunge-salariul-minim-pentru-cosul-lunar

  In acest moment venitul minim pe gospodarie (cu 2 adulti cu salariu minim) este de:
  2×1250 RON=2500 RON

  Acopera usor cosul minim de consum lunar de 1604 RON.

  In 2000 cand s-a dat legea 554, salariul minim pe economie era de 700.000 lei vechi si cosul minim de consum lunar calculat pe legea 554 era de 3,13 milioane lei vechi.

  Atunci venitul mediu pe gospodarie era de 1,4 milioane (2 adulti activi cu salariul minim de 700.00) si nu reusea sa acopere cosul minim de consum lunar in valoare de 3,13 milioane.

  Era nevoie de mai mult de 4 salarii minime (3,13 mil lei:700.000 lei=4.48 salarii minime) sa acopere cosul minim de consum. Un dezechilibru. Ar fi avut un caz atunci.

  In ultimii 15 ani, datorita sindicatelor, salariul minim pe economie a crescut de la 70 RON la 1250 RON.
  De 17 ori:
  http://legestart.ro/cum-evoluat-salariul-minim-romania-ultimilor-15-ani/

  Tot sindicatele au obtinut ca din 2017 sa fie reluat calculul salariului minim in corelatie cu cosul minim de consum lunar (asta ar fi trebuit sa ii puna stop lui Gheorghe Dinu):
  http://cursdeguvernare.ro/salariul-minim-creste-la-1-250-de-lei-din-mai-2016-din-2017-va-fi-stabilit-pe-baza-unei-formule.html

  Ei sunt singurii care apara drepturile salariatilor, iar oameni ca Gheorghe Dinu nu au ce sa caute in politica.

  Ei nu striga ca cosul minim de consum este de 4000 de lei si ca o sa ii acuze pe toti de genocid.

  Pentru ca este o escrocherie.

  Dar de unde vine calculul lui Gheorghe Dinu a cosului minim de 4000 de ron?

  De la un articol al unui profesor din Craiova, care bazat pe dezechilibrul din 2000, cand pentru acoperirea cosul minim erau nevoie de 4.48 salarii minime, dansul isi punea INTREBAREA RETORICA:

  Daca cosul minim de consum in 2000 era de 4,48 salarii minime, asta inseamna ca in 2015, cand salariul minim era de 1050 RON, el ar trebui sa fie de 4704 RON!?
  (1050ron x 4,48 salarii minime=4704 ron)

  http://www.infolegal.ro/cosul-minim-de-consum-lunar/2015/05/26/

  I-am scris ca este o escrocherie ce face, a spus ca a inteles, ca a fost dezinformat si ca o sa-si revizuiasca punctul de vedere, ca mai apoi sa apara la Dobrogea TV cu aceeasi escrocherie si sa il puna pe responsabilul lui de semnaturi sa ma intimideze.

  Vi se pare normal?

  Va pot trimite oricand si raspunsul si intimidarile lui si ale responsabilului cu semnaturi. Gheorghe Dinu ma intimideaza in prima faza (asa cum faceau la Securitate inainte de Revolutie) si imi trimite flori dupa (asa cum fac ei dupa Revolutie).

  De un deputat de asa de joasa speta are nevoie Constanta?

  Va rog demascati aceasta escrocherie!

  Multumesc,

  Elena Vasilescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*