VIDEO Fuziunea USR – PLUS, pe 15 august. Conducere bicefală la nivel național și la… Constanța

Fuziunea dintre USR și PLUS va avea loc până la alegerile locale și parlamentare din acest an, iar conducerea unică a partidului ar putea fi aleasă după alegerile generale. USR Constanța a organizat marți o conferință de presă, în cadrul căreia, președintele organizației județene, Remus Negoi, a spus că procesul era oricum ireversibil. Sâmbătă, USR Constanța și-a stabilit în cadrul conferinței județene numărul de delegați care vor vota la Congresul de fuziune și care se va desfășura online. Practic, fuziunea va avea loc pe 15 august, 55 de delegați fiind desemnați de USR Constanța și un număr apropiat din partea PLUS Constanța. Potrivit lui Remus Negoi, conducerea va fi bicefală, atât la nivel național – prin tandemul Dan Barna și Dacian Cioloș și la fel va fi și la nivel județean – Remus Negoi și Sorin Iacob.

Potrivit informațiilor preliminare, numele noului partid va fi USRPLUS, iar Remus Negoi ne-a precizat că fuziunea va fi prin absorbție, adică USR va absorbi PLUS. Demersul este așteptat să fie votat fără probleme, întrucât, potrivit lui Negoi, întâlnirile dintre cele două partide sunt mai vechi și regulate:

Discuțiile despre fuziune au început înainte de pandemia de coronavirus și au fost reluate recent. Odată fuziunea realizată, partidul va avea candidați comuni în toate consiliile județene și locale, la fel și pentru pozițiile de primari și președinți de Consilii Județene.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *