Spread the love

Aurel Gheorghe, în vârstă de 60 de ani, este fostul și, după cum vom vedea, directorul general de facto al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. De profesie geolog, Aurel Gheorghe a fost numit în această funcție în ianuarie 2017 de premierul de atunci Sorin Grindeanu, după ce mai fusese director general și în 2013.

CITEȘTE ȘI:

După a doua numire, Aurel Gheorghe s-a confruntat cu o lungă opoziție din partea unor parașutați în ANRM pe criterii politice, toți cu girul actualului președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Practic, șeful județului Neamț controlează ANRM, în care nu au ce să caute nesupușii.

CITEȘTE ȘI:

Pe cale de consecință, în decembrie 2018, Aurel Gheorghe a fost revocat din funcția de director general al ANRM. A acționat în instanță și a câștigat procesul. Decizia de repunere în funcție nu este definitivă, ANRM a depus recurs, însă este executorie!

Așa că Aurel Gheorghe, repus în funcție pe 8 iulie a.c., a fost din nou suspendat din activitate de actuala conducere.

Între timp, pentru ca directorul general care își exercită în prezent funcția, Gigi Dragomir, să îl știe pe Aurel Gheorghe departe de București, l-a trimis pe post de șef la… Constanța!

Mutarea temporară este nu doar nelegală, după cum ne-a precizat Aurel Gheorghe, ci și în bătaie de joc! La Constanța, Aurel Gheorghe nu beneficiază de diurnă, nici de cazare, iar sediul Direcției județene a ANRM din strada Despot Vodă nr. 2 bis este… închis, pentru că subalternul noului detașat este în concediu. Practic, Aurel Gheorghe, cu decizia executorie de repunere în funcție, este exilat precum poetul Ovidiu, lăsat să se plimbe pe străzi!

Potrivit lui Aurel Gheorghe, prin neacordarea drepturilor de diurnă și cazare sunt încălcate prevederile HG 714/2018 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării în interesul serviciului.

Mai multe despre acest caz ne-a detaliat Aurel Gheorghe:

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *