VIDEO Focșa (AUR), către premierul Cîțu: „Portul Constanța și Aeroportul Kogălniceanu NU sunt de vânzare!”

Deputatul constănțean al AUR Constanța, Dumitru Viorel Focșa, a avut marți o declarație politică în plenul Parlamentului, cu privire la proiectul de lege care abrogă legea ce interzicea vânzarea activelor companiilor de stat din România. Este vorba despre legea nr. 173 din 13 august 2020. Printre aceste companii de stat se numără și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, care administrează porturile maritime românești. În acest moment, CNAPM este deținută în proporție de 80% de statul român, iar 20% din acțiuni sunt deținute de Fondul Proprietatea. Așadar, o cincime din port este deja privat. Prin abrogarea legii, se deschide calea spre vânzare unui pachet de acțiuni. Guvernul nu a anunțat dacă vrea să păstreze pachetul majoritar sau dacă vrea să vândă mai mult de 50% din acțiuni, ceea ce ar însemna pierderea controlului asupra portului.

În declarația politică a deputatului Focșa, guvernul este atenționat cu privire la acțiunile pe care vrea să le vândă, precum Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile sau Aeroportul Mihail Kogălniceanu:

Ce te mână, domnule prim-ministru, ca să cităm din marele poet Mihai Eminescu, în această luptă împotriva propriei țări? Să fie oare securizarea scaunului de prim-ministru și a actualei formule guvernamentale pentru următorii 4, poate chiar 8 ani? (…) Stimați colegi parlamentari, am remarcat că Guvernul Cîțu vrea să-și legifereze actul de trădare națională folosindu-se de Parlament. Eu îl asigur, atât pe primul-ministru, cât și întreaga coaliție de guvernare, că niciun parlamentar AUR nu va vota pentru vânzarea României, de fapt, pentru puținul rămas nevândut de toate Guvernele anterioare. Îi îndemn pe toți parlamentarii, indiferent de apartenența politică, să procedeze la fel, întrucât nimic nu este mai important decât SUVERANITATEA ROMÂNIEI! Dacă vom da curs proiectului legislativ propus de acest Guvern Antiromânesc, atunci ne putem lua adio de la ultimele rămășițe de suveranitate rămase în mâinile românilor”, a transmis deputatul Focșa:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.