VIDEO Flota CT BUS, modernizată cu noile microbuze de transport. Niță: „Livrăm cu seriozitate un serviciu util comunității”

Flota CT BUS se înnoiește cu 18 microbuze de transport, care vor opera pe două trasee, respectiv 13 și 14. Miercuri, directorul general al CT BUS, Bogdan Niță; primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău și reprezentanții Țiriac Auto au organizat evenimentul de prezentare al noilor microbuze. Cu acest prilej, evident, compania municipalității devine principalul instrument de transport pe plan local.

Bogdan Niță a vorbit despre evoluția companiei, de la momentul 2016 și până astăzi:

Despre noile microbuze, Niță a arătat că acestea sunt construite pe platformă germană, dar în România:

Cele 18 microbuze au o capacitate de transport de aproximativ 500 de călători pe oră, vor prelua fluxul de pasageri și de pe străzile unde nu au acces mijloacele de transport în comun de dimensiuni mari. De asemenea, ele asigura legătura între obiective importante, printre care: Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul Județean, Universitatea Andrei Șaguna, Universitatea Ovidius, Inspectoratul Județean de Poliție ș.a.m.d. Tehnic vorbind, microbuzele Mercedes-Benz (M2, de capacitate mică, EURO 6, faza D) sunt livrate de compania C&I Eurotrans XXI și au dotări de ultimă generaţie, printre care: motorizare Euro 6, capacitate cilindrică 2.143 cmc, lungime 7,4 m, lățime 2,0 m, înălțime 2,8 m, putere 163 CP, cutie automată Mercedes cu 7 trepte – 7G-Tronic, acces facil prin sistemul cu podea coborâtă, 3 uși de acces (două uși duble și una pentru șofer), rampe de acces și un spațiu destinat unui scaun rulant pentru persoanele cu dizabilități, capacitate de 28 de locuri: 10 locuri pe scaun și 18 locuri în picioare, sistem de supraveghere video: 7 camere digitale color, de înaltă rezoluție, 4 la interior și 3 la exterior, sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor, sistem audio-video cu display LCD pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate, panou interior, 1 monitor 28.6 inch, sistem wireless destinat încărcării dispozitivelor mobile, dar și sistem USB Charge 5V – 1 A, cu aceeași funcționalitate, wi-fi gratuit pentru călători ș.a.m.d. Durata de utilizare este de 10 ani, iar toate costurile de mentenanță pentru o perioadă de 4 ani sau 240 de mii de km sunt incluse în ofertă.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a arătat că în ultimii patru ani s-a atins un obiectiv, respectiv înlocuirea coșciugelor pe roți cu o flotă modernă de transport:

TRASEELE 13 ȘI 14:

Traseu 13 CT BUS
Traseu 14 CT BUS

Valoarea totală a investiției făcute de către Primăria Municipiului Constanța este de 8.393.400 lei fără T.V.A, iar valoarea unitară a unui autobuz este de 466.300 lei fără T.V.A. Procedurile de achiziție au fost demarate la sfârșitul anului trecut, odată cu întocmirea caietului de sarcini și s-au încheiat pe 19 iunie 2020, când a fost semnat contractul cadru al achiziției. Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Administrația Fondului pentru Mediu a aplicat şi pentru achiziţia a 41 de autobuze electrice, care vor îmbina performanţa tehnologiei de ultimă oră cu protecţia mediului înconjurător.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.