VIDEO Felix Stroe RECONFIRMAT ca președinte al PSD Constanța: „Organizatoric, suntem o forță cu care nu se poate compara PNL, nici pe departe USR sau altcineva”

Conferința Județeană a PSD Constanța a avut loc vineri seară la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. 393 de delegați (din 415 convocați) și-au exprimat dorința de reconfirmare pe funcție a președintelui Felix Stroe, iar la lucrări au participat președintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, președintele executiv al PSD; Eugen Orlando Teodorovici, secretarul executiv al PSD; Mihai Fifor, precum și alți membri din conducerile centrală și județeană. De asemenea, în cadrul Conferinței, a fost ales noul Birou Permanent Județean, format din: președinte, președinte executiv și vicepreședinți.

Evenimentul a început sub semnul… protestelor. O serie de cetățeni anti PSD s-au prezentat la Centrul „Jean Constantin” și i-au iritat pe social-democrați, acuzându-i de guvernare defectuoasă și, evident, de corupție.

protest conferinta judeteana psd

Viceprimarul Constanței, Dumitru Babu, a făcut pe bodyguardul, asigurându-se că lucrurile nu vor escalada.

babu

Conferința județeană a PSD Constanța a conținut o premieră: toată conducerea națională a fost prezentă. De altfel, startul evenimentului a fost menit să arate forță și unitate de partid, cunoscut fiind faptul că social-democrații nu se află în cele mai bune momente politice ale lor, aceștia încă își ling rănile după înfrângerea de la europarlamentarele din 26 mai.

parlamentari conferinta judeteana psd

De altfel, acel moment trist de la europarlamentare pentru PSD a fost punctat de mai mulți vorbitori. Alții, precum deputatul George Vișan, au preferat un ton mai… vehement, mobilizator:

Au mai luat cuvântul senatorul Tit-Liviu Brăiloiu, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu; primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. De asemenea, a vorbit și președintele organizației de tineret a social-democraților constănțeni, Nicu Roșu, care a avut un final de discurs pe placul delegaților: „până la urmă, sângele este roșu și inima este în stânga”:

Discursurile s-au încheiat cu intervenția președintelui PSD, Viorica Dăncilă, apoi s-a procedat la vot.

Stroe: Făgădău la Primărie și Țuțuianu la Consiliul Județean

În cadrul conferinței județene, Felix Stroe a anunțat faptul că primarul Decebal Făgădău va fi candidatul PSD la Primăria Constanța și în 2020, în timp ce Horia Țuțuianu va fi candidatul la Consiliul Județean.

Candidații la conferința județeană de vineri au fost următorii: Felix Stroe – singurul pentru funcția de președinte, Decebal Făgădău – președinte executiv, vicepreședinti: Moga Nicolae, Chelaru Florin, Dumitrache Cristina Ileana, Vlădescu Luminița, Babuș Radu, Dumitrache Ion, Mihu Ștefan, Țuțuianu Marius Horia, Brăiloiu Tit Liviu, Nădrag Tudor, Baltă Tudor, Pârvulescu Gabriel Valentin, Vișan George Gabriel, Dragomir Nicolae, Matichescu Mirela, Emilian Nicolae. Votul a fost în unanimitate pentru, așa cum a anunțat secretarul general al PSD, Mihai Fifor.

vot conferinta judeteana PSD

În ceea ce privește secretarul executiv și trezorierul, aceștia vor fi desemnați săptămâna viitoare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.