Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a organizat vineri o conferință de presă ce are ca temă obiectivul de investiții „Complex Sportiv Constanța”. Pe terenul sintetic proaspăt modernizat, Făgădău a vorbit în premieră despre un proiect de… proporții. Construcția este planificată pentru următorii 10 ani, necesită o investiție de aproximativ 533 de milioane de lei, proiectul este propus Companiei Naționale de Investiții și Făgădău a punctat că, pentru acest proiect, nu este loc de politică.

Primarul a subliniat că Bucureștiul este dator Constanței prin prisma marilor sportivi oferiți de orașul de la malul mării și așa cum se construiesc baze sportive în alte orașe ale țării așa este nevoie de o investiție masivă și la Constanța. Totodată, Făgădău a promis că toate centrele sportive din Constanța, dar administrate de alte entități, vor fi aduse acasă:

Proiectul a trecut de faza studiului de prefezabilitate, urmează faza studiului de fezabilitate, apoi toți ceilalți pași pentru concretizarea inițiativei. De asemenea, proiectul pe hârtie a fost realizat de firma de arhitectură Igloo, administrată de constănțeanul Bruno Andreșoiu, care a arătat că conceptul arhitectural al complexului sportiv este „portul interior”:

Viitorul complex sportiv va avea locuri de parcare subterane, parcuri amenajate, terenuri de tenis sau spații comerciale, stadionul Farul – 15.000 de locuri – va fi acoperit, terenul de tenis – de asemenea acoperit – se va numi Simona Halep Arena și nu va exista… nici un gard, fiind practic un imens complex destinat promenadei și sportului

Din proiect:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *