VIDEO Făgădău, deloc impresionat de Nelu Tătaru: „Sunt guverne și autorități locale care NU MAI FAC FAȚĂ! Ca să NU fiu luat prin surprindere, am solicitat ajutor, doar în măsura în care va fi nevoie”

Un război rece se duce vineri între ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și primarul Constanței, Decebal Făgădău. Cei doi au luat în ultimele ore decizii care se văd din avion că sunt izvorâte dintr-o tensiune existentă de ceva timp. În primul rând, Nelu Tătaru a anunțat astăzi că toate unitățile spitalicești aflate în subordinea autorităților locale vor fi administrate de Ministerul Sănătății. Astfel, autoritățile locale din Constanța nu mai dețin controlul asupra Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (cazul Consiliului Local) și asupra Spitalului Județean (cazul Consiliului Județean). Totodată, autoritățile locale au pierdut și dreptul de a revoca sau numi conducerile acestor unități. Cu doar câteva ore înainte de anunțul ministrului, la Constanța se afla de demersuri pe care Decebal Făgădău le-a întreprins deja în Germania, pentru transportul pacienților infectați cu coronavirus la Düsseldorf. În acest sens, Făgădău se bazează pe Udo Stern, fost lucrător la Lufthansa și care deține acum o companie aviatică în Germania. Această companie poate să pună la dispoziție o aeronavă medicală și Stern a demarat deja lobby-ul la primarul din Düsseldorf.

În cadrul conferinței de presă, Nelu Tătaru s-a declarat reticent față de inițiativa de la Constanța, susținând faptul că „există o regulă: un pacient bolnav rămâne în acea țară”. Făgădău nu se lasă impresionat de această regulă – care, de fapt, nici nu există și ne-a precizat faptul că demersurile începute deja vor continua, indiferent de reticența de la București. Totodată, primarul Constanței a explicat pe larg ce au la bază aceste demersuri:

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS: DECES înregistrat la CONSTANȚA! La nivel național s-a ajuns la 118

CORONAVIRUS ROMÂNIA: 3.183 de cazuri confirmate. La Constanța: 16 persoane, VINDECATE

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.